maanantai 27. huhtikuuta 2009

Goalla sataa litrakaupalla...hikea!


Taalla on kuuma. Yllatyttiin itsekin kun loysimme itsemme Goalta, vastahan olimme Udaipurissa ja suunnitelmissa oli kayda viela vaikka missa. Kun olimme kuitenkin saapuneet Ahmedabadiin, joka ei sekaan tietenkaan mikaan pieni kaupunki (vaivaiset 4,6 miljoonaa) niin jokin alkoi huutaa sisimmassamme... "Rantaaaaa....RAantaa...Ei ihmisia.." Harhauduimme hetkeksi kuuntelemaan sita raastavaa huutoa ja samana paivana istuimmekin jo bussissa matkalla Goaan. Vaivaiset 27 tuntia edessa, tulisimme viela kokemaan niska-perse-selka-jalka-kaikki-mahdollinen kivut, kuumuuden, ripulin, tauoilla nopean ruoan hotkimisen, vuoristoiset tiet joilla kuski ilmeisestikin koittaa rikkoa nopeusennatysta seka ne ihanan-ihanan-ihanat bollywood leffat... Osasimme lopulta yhden leffan repliikitkin ulkoa! Ja se laulu... Ilmeisesti taalla ei riita etta matkalla katsotaan yksi leffa ja se siita.. EI! Pitaa katsoa 4 leffaa putkeen ja kaikki niin kovalla etta kaikkien tarykalvot varmasti sarkyy!!!
Mutta ei hatia mitia, nyt olemme Goalla, sehan on tarkeinta....vai onko? Onko ehka tarkeampaa kuunnella itsesuojeluvaistoaan joka huutaa tuskaisesti "kuuma, pakko saada happea, vetta, jotain kylmaa..." Njaah! Tuskin :)
Saavuttiin tanne Ahmedabadista, joka oli kyl aika iso paikka. Ei tunnettu oikein vetoa siihen, siel olis ollu kyl nahtavaa kuten moskeijoita ja joki. Huoneet oli tosin hirveita narkkaripornoluolia tai paremmassa tapauksissa rotanluukkuja. Kumpikaan vaihtoehto ei houkuttanu jaamaan. Mutta tavattiin ihana riksakuski (uskokaa tai alkaa, niitakin on!) joka oli kolmekymppinen nuori muslimimies. Hanen kanssaan oli todella mukava viettaa paiva, pyorittiin ympari kylaa ja kaytiin jopa leikijunassa. Han tarjosi meille kahvit ja karkkia ja myohemmin kun saavuttiin hotellille takas, sovittiin etta han veisi meidat myos bussiasemalle.
Kun oltin tultu ulos venaileen (hieman aikases), hanta ei viela nakynyt. Muut riksakuskit ahdisteli mutta kieltaydyttiin kohteliaasti ja sanottiin odottavamme jo toista kyytia. Kun olimme venailleet vartin ja kello laheni puolta niin stressinsietokykymme ei kestanyt ja otimme toisen riksan. Kello oli puol, ja vaikkei han ollu myohassa niin ajattelimme etta kuka nyt 30 rupian takia ajais toiselle puolelle kaupunkia. Hanella saattaa olla nyt muita asiakkaita. Ollaanhan me ennenkin saatu ohareita.
Kun saavuimme bussiasemalle (huomattavan matkan paahan) niin hinnaksi tulikin juuri se sopimamme 20 rupiaa...Ihmeellista! Yleensa kaikki vaan kusettaa ja vaatii lisaa,lisaa LISAA!! No, oli kuitenkin pakko kehua kuskillekin Ahmedabadin riksakuskeja, kuinka ihania ja asiallisia he ovat. Han vaan nauroi :D
Kun paasimme bussille niin arvatkaas kuka sielta tuli...aiemmin tapaamamme nuori riksakuski! Han sanoi etta jos oltais odotettu vain 2 minuuttia niin han olisi tullut. Voi ei... Viela pahemmaksi olomme teki se, etta hanella oli kaksi kookosta kadessa, nimittain meille bussimatkalle! Teki mieli vajota maan sisalle...
Kiittelimme ja pahoittelimme kiirettamme, olimmehan maksaneet torkean paljon bussikyydista (yksi lippu 1500 rupiaa) niin emme millaan malttaneet odottaa kauempaa.
Onneksi bussi oli juuri lahtemaisillaan ja paasimme tukalasta tilanteesta pois, vaikka tosin olishan se ollu kiva kayda viella kahvilla hanen kanssaan. Bussissa istuessamme harmittelimme mielessame kun emme ottaneet hanen yhteystietojaan ylos. Oltais voitu lahettaa edes kortti myohemmin.
Matka alkoi...

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Udaipur





Me ollaan jumissa taalla!
Siis ei todellakaan aiottu olla taalla 4paivaa kauempaa mut nyt ollaan jumitettu taalla jo 9pv! eika varmaan lahdeta viela 3 paivaan!
No kun saavuttiin tanne 13.04 aamulla puol kuuden aikaan, niin oltiin aika ihan-sama-asenteella liikkeella ja annettiin riksakuskin vieda meidat ihan minne huvittaa (ainoa ehto oli etta sen pitais olla halpa). Se veikin meidat sit maharatsan entiseen kotiin, 250-vuotta vanhaan marmoripalatsiin, joka toimii nykyaan kalliina hotellina. Oltiin vahan suut auki, piti hierasta kerran silmiakin. Ajateltiin et onks toi nyt tyhma tai jotain, ei me aiota majoittautua mihinkaan tallaseen, ei meil oo varaa! Meille naytetyn huoneen hinta sesonkiaikana olikin 1800 rupiaa. Sit meille varmistettiin (kysyttiin neljasti) etta se hinta on nyt low-seasonina vaan 150rupiaa! Ei me silti uskottu mut jaatiin siihen kun oltiin niin vasyneita. Ei kuitenkaan menty nukkumaan vaan mentiin ghateille (eli peseytymisrapuille jarven aareen) katsomaan kuinka aurinko nousee, ei turisteja missaan, vain muutama paikallinen toteuttamassa aamurutiinejaan kuten palvontajuttuja. Oli mahtava fiilis. Edellispaivana oltiin hieman hermoromahduksen partaalla (reput lensi, tuli poljettua maata, huudettua vahan vittusaatanaperkeletta...) mutta nyt oltiin kuin kaksi buddhaa. Aivan uskomatonta mita maisemanvaihdos voi tehda (ja huonosti nukuttu yo).

Taa kaupunki on kuuluisa elokuvasta '007 ja Octopussy'. Paatettiinkin yks paiva fiilistella ja katottiin se leffa yhdessa kattoterassiravintolassa, samalla nahtiin sivusilmalla ne samaiset kauniit kauniit palatsit ja temppelit mita kaytettiin siina leffassa, mm kuuluisa lakepalace. Nahtiin myos miten aurinko laski kukkuloiden taakse, samalla mutusteltiin jaatelopannaria.

Kaytiin kattelemassa maharadjan kuuluisaa vintage-autokokoelmaa, siella joukossa oli myos bondin kayttama auto leffassa octopussy. Taalla on hirveesti kaikkea arkkitehtuurinahtavyyksia, paljon enemman kuin muissa meidan kaymissa kaupungeissa.
Kaytiin myos hyvin koyhanlaisessa elaintarhassa, siella elaimet sekos hakeissaan, nimittain onko teidan mielesta siina mitaan jarkea etta linnuilla on enemman tilaa kuin esim leopardilla tai hyeenalla? Ne vaan pyori ympyraa tai makas aneemisina aloillaan. Ja sit siella oli kyltti et siel pyorii joku 7 metrinen kaarme, joka tykkaa koloista ja tulee jonain kuukausina esille, ja se siis pyorii siel vapaana! Tuli jostain syysta kiire pois...



Aurinkokennoilla toimiva riksa.






Ollaan tas auteltu yhta artistia (pitaa kauppaa) blogin teossa. Blogin kautta han saisi myyntinsa aivan uusiin ulottuvuuksiin. Tosi mukava mies. Ollaan kerrottu hanelle myos facebookin ihmeellisesta maailmasta, kuinka han voisi saada sen kautta lisaa kontakeja. Kerrotaan myohemmin lisaa kun sivu on lahempana valmistumistaan.



KAYTIIN INTIALAISISSA HAISSA! Se oli aika yllatys saada meidan hotellin pitajalta kutsu hanen parhaan ystavan siskon haihin, mutta hyvaksyimme kutsun ilomielin. Kaytiin myos kahden eri intialaisen perheen luona vierailulla, ja kutsuja satelee koko ajan lisaa! Voi tata rumbaa. Tuntuu etta kaikki vastoinkaymiset on kaantyny hyvaks, hyvaa vaan kaadetaan amparista meidan niskaan. Yhdessa perheessa saatiin myos taytekakkua naamalle (!) ja syotiin mahamme tayteen intian tahan mennessa parasta mattoa (ruokaa). Perheet ovat olleet todella mukavia meille, on ollut todella onni tavata heidat. Kuten ollaan myos tavattu mukavia matkailijoita.

Hotelli oli tyhja kun saavuttiin, eve bisnesnaisena on saattanut sinne lisaa asukkaita. Ollaan saatu haahuilla pitkin hotellia kuin omassa kodissa, ollaan itseasiassa saatu lupa kayttaa hotellin keittiota, joten ollaan tehty omat ruokamme ja nain ollen saastetty sikana rahaa ja makunystyroitamme. :D Ja kokattiin hotellin vaelle ja yhdelle muulle vieraalle ateria. On ollut kyl tosi mukavaa :)

Mut kohta on pakko henkkia menolippu pois taalta, jos ei meinaan osteta sita nyt niin voi olla ettei me paasta taalta pois ku vasta ens vuonna, niin mukavaa taalla on :D Nyt te mietitte varmaan mielessanne etta miks lahtea jos on mukavaa, mut me nyt halutaan EDELLEEN sinne rannalle ja omaan bungalowiin xD Ja ehka taa kaupunki kyllastyttaa jo jollain tavalla, ihmiset toki ei! Ihmiset on ollu mita ystavallisimpia.

Eve on kayny aamuisin joogassa ja otti henna tatuoinnit kasiinsa ja jalkoihin (lahtee siis pois). Kaitsu on relaxoitunu ja syonyt hyvaa myslia xD Vaihdettiin kans tassa meidan 8 kirjaa neljaan uuteen, taalla tulee luettua aivan eri mittasuhteissa kuin suomessa.



On tullut paljon istuttua juomassa chaikkua ja paikallinen ruoka on maistunut paremmin taalla. Tai ei me jakseta syoda hirveesti kun lampotila vaan kohoaa paiva paivalta. Hiki virtaa.



sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Pushkarissa sattuu ja tapahtuu



Tallaisessa mokissa asustelemme.





nAM! Ice coffeeta.




Matala majamme.


09/04/09

Tanaan oli mita mahtavin paiva. Edellis iltana oltiin meditoitu (paa rajahtaa muuten) ja molemmille oli jaanyt hyva mieli siita. Kaitsu suoriutui tosi hyvin, han teki harjoituksen aivan oikein ja oli ollut happihumalassa, buddhahymy paalla :D Yota (useamman kerran jo) oli taas hairinnyt israelilaisjoukko (heita on taalla pushkarissa valehtelematta joku 80%, kattoo miten muualla intiassa on sit tilanne...) mutta talla kertaa olimme varautuneet heihin korvatulpilla ja valaistuneella mielella.
Noh aamutoimien jalkeen lahdimme vuokraamaan moottoripyoraa. Kaitsua jannitti, kun hanhan sita joutuisi ajamaan, vasta elamansa toista kertaa, maassa, jossa "kaikki ihmiset panostavat kaaosteoriaan" (lainaten Madventuresia). Loysimme mestan, jossa vuokra oli vain 200 rupiaa 24h, tosin 5 litraa bensaa maksoi 275 rupiaa. Pienen ajokkiin tutustumisen jalkeen lahdimme liikkeelle, olin jattanyt myos kannykan pantiks (siita myohemmin lisaa). Molemmilla oli pieni hesitation paalla, mutta pitaahan sita nyt edes koittaa. Tulimme jonkin ajan kuluttua siihen tulokseen, ettei lahdeta riskeeramaan ja hakemaan OHO-tilanteita. Ajateltiin etta palautetaan taa pyora nyt ennenku sattuu mitaan. Ajoimme takas ja vuokraaja ajoi siihen rinnalle ihmettelemaan. Kaitukselle oli ihan sama saadaanko rahoja takas (oltiin ajettu vaan 20 min) mutta se ei kaynyt. Melkein 500 rupiaa, joopa joo! VUokraaja sanoi ettei ole mahdollista saada rahoja takas koska se oli vieny ne jo pyoran oikealle omistajalle (just). No heitin et hei, nyt me kuule vaihdetankin toi pyora automaattivaihteiseen skootteriin. Sovittiin, etta ma ajan.

Paiva kaantyikin taas sitten uuteen nousuun (kaitus oli tosin hieman alakuloinen hienomman pyoran luovutuksesta).Ajeltiin sitten, paadytiin etenemaan kohti jotain autiomaa telttoja. Maisemat olivat mita upeimmat: aavikkoa, vihreita viljelyspalstoja, kukkuloita, ihmisia, kylia, elaimia, eri vareja ja tuoksuja... oli vaikka mita! Shanti shanti! Matkalla ihmiset heiluttelevat, hymyilevat aurinkoisesti, kuuluu tervehdyshuutoja Namaste! Hello!
Tottakai kaikki oli liian hyvaa ollakseen totta, niin kuinkas ollakaan, rengas puhkesi. Pienen harkinnan jalkeen sovittiin et ma ajan takas pain ettimaan puhelinta tai korjaamoa, Kaitsu kavelee perassa. Aika lahelta loytyi pieni korjaamo, miehet huutelivat mua sinne (huomasivat renkaan). Kaansin vaivalloisesti sinne (rengas uppos hiekkaan, sivuilta tuli liikennetta, kirkuva lapsilauma vyoryy paalle) kiroten. Korjaamon mies sanoi heti etta istu alas, menee 10 min, reian korjaus maksaa 20 rupiaa (30snt). Nailla teilla renkaat puhkeilee jatkuvasti. Kaitsu tulikin jo hetken paasta, siihen mennessa ymparille oli keraantynyt aikamoinen katras lapsukaisia ihmettelemaan valkonaamoja. Lapset olivat koyhemmista perheista, sen paatteli oitis, silla vieressa oli koulu jossa oli siniunivormuisia lapsosia ulkona ja nama lapset olivat likaisia ja omissa, raasyisemmissa vaatteissa. Jotkut heista olivat olleet oksan haku reissulla (kantoivat paan paalla). Heilla oli kuitenkin todella valittomat hymyt, he olivat todella uteliata. Silmat tapittivat herkeamatta tekemisiamme. Hello! Hello!
Rengas olikin sitten lopulta ihan rikki, lahin oikean kokoinen sisarengas olis ollu Pushkarissa (6km, 20 min) ja mies meinas etta maksakaa 300 rupiaa niin se kipasee hakemas sen. Kieltaydyttiin vaikkei hinta nyt kamala ollut verrattuna tilanteeseen missa olimme. Vuokraaja oli kuitenkin aikaisemmin sanonut etta soitto vaan hanelle jos sattuu jotakin , niin han tuo kaiken mita tarvitsemmekaan. Soitettiin sit ja jaatiin odottelemaan.
Meita vastapaata istuivat nelja mita karismaattisinta herraa, kaikki olivat omaperaisia turbaaneineen, rypyilla ja rennolla asenteella varustettuina. Heista oikein huokui semmoinen " olemme kylan vanhimmat ja viisaimmat " viba. Heita oli vain niin ihana seurailla. Hauskaa oli kun yksi heista soitti kannykallaan johonkin. Viides herra makasi heidan edessaan, heilla oli selvasti tarkkailuasema siina, he varmaan tulevat siihen joka paiva istuskelemaan ja hopisemaan.
Kun vuokraaja viimein saapui, olimme istuskelleet siina varmaan reilu puoli tuntia. Istuimme kai toisetkin puol tuntia siina ku puhjenneita renkaita oli muillakin kuin meilla. Mua ei harmittanu ollenkaan etta kesti, musta kaikki oli vain yhta jeejee kokemusta :D Vuokraaja oli kertonut siin silla valin, etta hanella on 3 yritysta ja kertoi olevansa vasta 22! Oltiin todella hammastyneita, silla oltiin veikattu sita yli 30 vuotiaaks. Kovasti se harmitteli sita et se ei oo naimisissa. Missa valissa sita naimisiin kerkee menemaan jos pyorii kolmessa eri tyossa?? tai itse asiassa neljassa, silla hanen siskollaankin on hotelli Pushkrarissa, jossa sekin sit pyorii. Se ehdotti et tultais sinne ja eipa meita se haitannu joten lahdettiin huvikseen. Jaatiin sinne samalla syomaan.
Juteltiin vuokraajan siskon kaa, joka kertoi olevansa Pushkarin ainoa naishotellinomistaja. Han tuntui tosi itsevarmalta ja aistin jotenkin ettei hanella olis miesta. Se puhui hirveasti ja painotti kovasti ettei hanen hotellissaan ole israelilaispoppita, vaan siella on tosi rauhallista, perhemeininki. Se oli muuten pukeutunut t-paitaan ja verkkareihin. Todella erikoista intialaiselle naiselle! En usko etta paikalliset asukkaat hirvesti hyvaksyvat sita, silla Pushkar on todella uskonnollinen paikka, taa on nimittain ykkos pyha mesta, ganges tulee vasta kakkosena. Keskelle autiomaata tiputettiin lootuksenkukka ja siihen paikkaan syntyi Pushkar. Tanne jarveen (ennemmin tekolampeen) on siroteltu monen suuren henkilon tuhkat, kuten Gandhin, siksi taalla on Gandhi ghat (ghat=peseytymisportaat). Taalla oli kai yli 50 ghattia ympari lammen.
Pushkarin syntytarina englanniks:
"The legend about the Creator God, Bramha describes the creation of this lake. When the demon Vajra NabhaBramha Tample killed Brahma's children, he in turn struck him with his weapon, a lotus flower. Vajra Nabha died with the impact, and the petals of the lotus fell at three places. One of them is Pushkar, where a lake sprung into being. " (http://ajmer.nic.in/pushkar/aboutpushkar.html)
Taalla on myos maailman ainoa Brahma-temppeli. Jotenka koska taa on TOSI pyha paikka, niin moni asia on kielletty, kuten ei-vegetaarinen ruoka (ei edes munia!), alkoholi, huumeet, yleisella paikalla hellyyden osoitus kuten kadesta pitaminen, epakunnioitettavasti pukeutuminen kuten minihameet ja topit, koskee myos miehia, ja kengat taytyy ottaa pois ghateilla ja temppeleissa (tosin temppeleissa tama on yleista).

Noh takaisin alkuperaiseen juttuun. On hienoa kuitenkin, etta tama hotellinpitaja Karen uskaltaa tehda mielensa mukaan, eika valita muiden mielipiteista. Hanella on kaks lasta, 8v poika ja 4v jhyperaktiivinen, toooodella pitka ikaisekseen oleva tytto. Hitto se tytto riehu! Oltiin vasyneita ja Kaitsul meni hermo kun se tytto hyppi melkein naamalle. Neiti tanssi poydalla, heitti paallemme kukkia, koitti tunkea suuhumme pahkinoita, lauloi (lue: raakyi), hopis ja riehu ja aaargh... Voi voi :D Kun se tanssi poydalla nin kaitsusta meinas kuoriutua Hulk ja poyta tyttoineen oli lentaa aidan yli. xD



Temppuilua pihalla.


Sovimme tulevamme seuraavana paivana.Kun tultiin takas hotellillemme niin Kaitus jai makaileen, itse lahdin ulos seikkailemaan. Lahdin iloisin mielin. Ajoin kohti spiritual walk tieta, joka kiertaa lammen. Siella, missa oli rakennusvaihe paalla (lampea syvennetaan) pollysi hiekka traktorien takia niin paljon, etten nahnyt ollenkaan eteeni enka pystynyt kuin kohimaan. Ajoin kahden traktorin valissa, hiekka oli pehmeaa kuin mika niin yritin vain parhaani mukaan pysya pystyssa. Poikkesin sit reitilta vasemmalle kattoon mita siel on. Jain tsaikulle yhdelle kojulle, mita piti iso perhe. Mies istui tuolissa ja vanhin (10v?) poika hoito servicen. Nuoremmat sisarukset, jotain 6 kpl, seurasivat tarkkaan vieresta kuten myos kierosilmainen ja vinohampainen aitinsakin. Istuttiin siina sitten kattellen maisemaa, mina pikku jakkaralla keskella. Oli lahestymassa auringonlasku, kauniit varit maalailivat puita, vuoria ja teita. Jatkoin siita sitten ylos johonkin palatsille jota luulin aluksi temppeliksi. Se paljastuikin loistohuippusupermegahotelliksi. Juttelin hieman yhen miehen kaa, joka kiillotteli valkoista autoa. Yritin olla tosi rempsea jottei se ajais mua sielta pois, halusin nimittain napata sielta pari kuvaa kaupungista, olihan tama nyt hyva nakoalapaikka. Sain luvan ja jonkin ajan kuluttua siina olikin jo 4 henkilokuntaan kuuluvaa miesta pihalla pallistelemassa. Ihmettelivat ja kyselivat (niinkuin kaikki intialaiset) kaikkea, tarjosivat teeta ja olinko nalkainen, ylhaalla olisi paljon paremmat maisemat blaa blaa. Katsoin parhaaksi kieltaytya kohteliaasti ja kiidin matkaani. Oli nimittain tulossa pimea ja "aviomies" odotti malttamattomana hotellihuoneessa. Yks jatka siin sit valehteli et se on kans naimisissa ja sil on 2 lasta, mut se paljastui heti kun vanhempi herra myhaili siina etta paskat. En pitanyt siita silla olin aiemmin paivalla kuullut paljon kauhutarinoita Karenilta. Ei niista nyt talla kertaa enempaa.
Kun olin ajellut spiritual walkia eteenpain niin jain yhden puun kohdalle katteleen ymparille keraantyneita naisia ja lapsia. Jain suustani kiinni yhden tyton ja hanen vanhempiensa kaa, he olivat tosi ihania :) Sain lopulta kutsun heille kylaan Udaipuriin, paikkaan johon olimmekin menossa seuraavaksi. Tosi kivaa! :)
Loppuajelut sujuivat mukavasti, pystyin jo varmemmin ajelemaan kaupungin tungoksessakin, toottia on vain kaytettava ahkerasti. Sivuteilla ajeli sit kovempaa, tukka hulmuten tuulessa ja iso virne naamalla, aavikko ja kukkulat ymparilla.




Maisemat TOPhotellikukkulalta.


Illalla menimme kaupungille syomaan, talla kertaa uuteen paikkaan. Naimme kuinka kuu nousi vuorten takaa! Se oli upea naky, oli myoskin huvittavaa miten maisemaan kuului myos joku hotelli/temppeli/palatsi rakennelma, jossa vilkkui varikkaat valot sisalla kuin discossa. ULkona lenteli lepakkoja, gekkoja oli yli kymmenkunta seinassa, kissa hipi kaiteen paalla. Kaitsukin sai viimein mieluisampaa ruokaa, pizzaa ja perunasettia. Myohemmin poikkesimme didgeridoo liikkeeseen, josa pitaja naytti mille mallia ja koitin myos itse soittaa kyseista soitinta. Se oli kyl vaikeeta! Huulia piti ensteks kostuttaa, sit niita piti parisyttaa. Alkuyritykseni olivat surkeita, hihittelin vaan jokavaliin. Lopulta sain oikeanlaista aanta kuuluviin mutta se kesti vain max 5 sekuntia. Ihmettelin et mites ma nyt saan tan aanen kestaan pitkaan ja se naurahti (jonkun kokeneemman asiakkaan kanssa) etta haluatko sa oppia kaiken 5 minuutissa?! No niinpa tietenkin :D

Eve


10/04/09

Tanaan vaihdettiin sit hotellia, mies tulikin sitten riksalla eika moottoripyoralla. Se huhuili siin mun eessa mun en tajunnu eka et se oli se niin en ollut huomaavinani sita, sit tokasin et what?! ups. :D Intia pistaa mut varautuneemmaks.
Perilla sain kannyni takas ja yllatys yllatys sita oli raplatty siihen kondikseen et se vaati jo PUK-koodia! Voi j+++++uta! ajattelin. Toki suutuin hieman, kun en tieda PUK-koodiani ja myoskin milla oikeudella se sita rapeltaa! Se sit meinas et se oli jattanyt sen poydalle (kiva) ja sen siskonpoika oli leikkinyt silla. No mietin, et onneks oli sammuttanu sen, olis meinaan saattanu tulla pieni lasku ja toisekseen yksityisyyttani olis loukattu pahemman kerran. Ja huomatkaa etten ma nyt sille pojalle oo vihainen, en tietenkaan! Mieshan siina tyri, oli nimittain vaihtoehtona etta olisin jattanyt passini tai jotain muuta arvokasta. Mitenkohan se niista olis huolehtinu?

Eve


11/04/09

Tanaan paatimme kayda marketilla ostamassa ruoka-aineksia, silla Eve halusi kokata meille pastaa, nyt kun siihen oli kerran mahdollisuus. Hotellimme kokki oli poissa joten saimme kayttaa keittiota vapaasti. Ensi toiksemme etsimme toimivan automaatin, silla rahapussia oli tankattava.
Kaytiin pistamassa nippu postikorttejakin postiin, on nimittain kasa jo Nepalista saakka mutta heh.. Tuli sekin tehtya viimein.
Kaituksen toinen sandaali ratkes samalla reissulla sapaleiksi, piti siis osrtaa pikaisesti uudet, silla asfaltti poltti pirusti jalkapohjia. Kun oltin karytty tarpeeks auringossa, suuntasimme paluureissulla vihannes/hedelma ostoksille ja takas hotellille. Matka oli pitka ja arsyttavan kuuma kaikki ostokset kasissa. Hankittiin bussilippu Udaipuriin samalla (vaihteeks ylihintaan), lahto huomenna. Mentiin hotellille ja simahdettiin. Herattyamme oli jo alkuilta ja syoksyimme keittioon hoseeramaan. Siina on sitten likainen keittio, se on pakko sanoa! Likaisin missa ollaan ikina oltu. Eve toimi paakokkina ja Kaitsu keitti pastan ja pilkkoi tomaatin. Hotellinomistaja Karen kertoi Kaitsulle: " Tama on tomaatti. Tomato! You cut like this! " ja naytti miten tompsu leikataan. Kiva oppia uusia juttuja x)
Tehtiin lopulta ruokaa meille ja parille kersalle, jotka ihastui pastakastikkeeseen, kuin myos Karen. Eve kokkasi Karenin kanssa isommalle porukalle (Karen hallitsee nimittain vain intialaiset ruoat). Osallistuimme myos muksujen hostaamaan jumalienpalvonta rituaaliin, kerattiin kukkia, lehtia ja hedelmia seka koristeltiin alttari. Vuorotellen heiteltiin 4v likkaa ilmaan ja se nauroi hulluna. Kaitus kaveli kasillaan ja heitti puolivoltteja 8v pojan kanssa. Yon pikku tunneilla juteltiin ja istuttiin iltaa saksalaispariskunnan kanssa. Aija (35v) on tatuoija, nainen (31) hieroja. Ne perustaa tatuointi/hieronta firman eraan ravintojan yhteyteen Goalle. Paikka on jo heille varattu, kayvat vain Saksassa keraamassa massia ja palaavat sitten aloittamaan yritystaan. Tosi rentoja, hyvia tyyppeja.




Jalkojen pesua katottomassa kylpparissa. Kaitsu muuten poltti itsensa taalla vesikelloille. Auts. Ehka siita ilme?

torstai 9. huhtikuuta 2009

Yksi kuva kertoo enemman kuin tuhat sanaa.



Ajelin skootteril (Eve) ja oli pakko pysahtya oikein istumaan kun nain naiden naisten sarien variloiston. Toi puu on kuin suoraan sadusta! He olivat osoittamassa pujaa eli kunnioitusta, kysyin tarkemmin etta mille jumalalle niin EHKA siis Shivalle ja elaman jatkuvuudelle. Mene ja tieda. Lahjoja siihen ainakin tuotiin ja kynttiloita ja suitsukkeita paloi.




Rauhoittumista iltaa kohti.




Kaitsun tunnelmat taman paivaisen moottoripyora ajelun alussa.




Tunnelmaa.




Mmm! Hyvaa taa...pirtelo ;D Kaitsu nauttii +40 helteesta.




Paikallinen kaunis lady myi kasveja pyhien lehmien ruokkimista varten.




Kaarme ja lumoaja. Aika kliseista Intiaa, eiko? :)




Variloistoa.

keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Foodstories part. 5, Pushkar, Intia


Vihrea tee kulkee aina mukana kaikkialle kassissa. Tilataan vaan kuuma vesi ja voila!





Pinaattiriisi

Nayttaa huonolta mut maistuu sitakin paremmalle. Sita olis saanu olla kuitenkin vahemman ja se ois kaivannu suolaa.




Even herkku aamiainen

Voileipa:
*hyvaa paahdettua leipaa, mieluiten kokojyvaa
*paahdettua viikunaa ja tomaattia
*grillattua tofua
*pinaattia (ryopatty) tai esim rucolaa

Salaatti:
*erivarisia paprikoita
*tomaatti
*ituja
*papaija
*joku hyva kevyt kastike

Lisaksi:
*sipsin tyylisii naksuja, ei suolaa!





Salaatti



Terveellinen nuudelisetti




Vihannessekoitusmorsselipasta :D

Taa herkku oli ainakin terveellista! Pastan sijasta voi kayttaa tummaa riisia, uskon etta se voisi olla jopa parempi vaihtoehto mutta sehan on vain makukysymys. Bongaamani ainekset (kaikki ei havainnollistettu)

*pasta (vaihtoehtoisesti tumma riisi)
*paistettu viikuna
*cashew-pahkinoita
*paistettu tomaatti
*paistettuja siitakesienia (vaihtoehtoisesti herkkusienia, ehka pureskelu helpottuis)
*kevatsipulia
*grillattua tofua
*paistetti pinaatti
*al dente kypsaa kukkakaalia (tosin kaikki tassa on aika lailla al dente)
*porkkana
*kidneypapu
*basilika
*soijakastiketta
*yrtteja
*paahdettu paprika
*kermainen yrttikastike

Kaikki kypsaksi makunsa mukaan ja sekoitus yhteen.



Kaitsun herkku mysli Honey&Spicessa (Pushkar, Intia)

Tama herkkukulhollinen myslia hurmasi Kaitsun totaalisesti, han on syonyt sita ensi kerrasta saakka melkein joka paiva (paitsi nyt han pitaa banaanikuuria, alkaa kysyko)
Oli siina kylla kaikenlaista ja tarkein havainto siita on se, etta kun sita vertaa suomen ja muiden maiden mysleihin, niin siina itse mysli on tuoretta. Eli kun yleensa syodaan kuivattuja omenoita, rusinoita, banaaneja ym, tassa annoksessa melkein kaikki on tuoretta.

Ohje (annosmitat jatetty pois)
*cashew-pahkinoita
*juoksevaa hunajaa
*viinirypaleita
*myslia
*omena
*papaija
*maissimuroja
*maustamaton jogurtti
*popcorn (ihan vahan pinnalla, ei suolaa)
*taateleita
*manteleita
*seesamin siemenia (ja muita tunnistamattomia)
*banaani

Tama annos maksoi vain 70 rupiaa eli 1,05 euroa.



Tassa melkein samanlainen annos, se oli tosin 90 rupiaa ja special. Melkein ainoo mika siita teki specialin oli vesimelonin palat ja granaattiomenan siemenet. Tosi hyva lisa tosin! :) nam!





Hedelmarahka

*jogurtti/rahka (esim mansikanmakuinen)
*cashew-pahkinoita
*granaattiomenan siemenia
*banaani
*omena
*papaija

Kaitsun mielipide rahkasta oli 3 tahtea viidesta. En tieda mika siita nyt sit jai puuttumaan, mut kun itse maistoin niin se oli just hyvaa. Makunsa kullakin! :)



Suklaamousse (ei kuvaa)

Tama herkku on paljon simppelimpi kuin edellinen, ja varmaan parasta moussea mita ollaan koskaan syoty!

*suklaamousse (ties mita purkkikamaa) xD
*manteli-ja kookosrouhe
*suklaarouhe
*mustikoita

Bueno! Hinta 40 rupiaa eli 0,6 euroa

perjantai 3. huhtikuuta 2009

Mika meno,papadeno!?



Remelinkatku,eli kamelinretku.


Ollaan oltu nyt pari paivaa taalla Agrassa,tammonen paalle 200,000 ihmisen kaupunki.Tanaan jatkamme matkaa sleeper bussilla kohti Ajmeria,joka sijaitsee Rajasthanin alueella.Varattiin liput eilen,makso 300 rupiaa naama,palvelumaksut mukaanluettuna.Lahetaan 18.30 ja ollaan joskus kuudelta aamulla perilla.Mukava kun voi makoilla ja ihan vaan nukkua vaikka koko matkan.



Nain sita kaljaa juodaan.


Mutta ensteks,miten me tultiin tanne Agraan?Nnno,tultiin yon yli junalla Varanasista kaksi pv sitten.Oltiin varattu ylapedit sleeper vaunusta kun matka kerta oli niin pitka,sai nukkua rauhassa.Vaikka ei me hyvin nukuttu,oli vahan kylma,joten kaivettiin shaalit rinkasta.Tuli nukuttua rinkka sylissa,lahestulkoon,ei uskallettu TIETENKAAN jattaa rinkkoja alapenkkien alle,koska ne aivan varmasti pollitaan.



Eve poseeraa Taj Mahalin kyljella.

Nimittain,kavi niin etta aivan selkamme takana nukkunut intiakainen nuori kaveri huumattiin ja jotain kamoja pollittiin.Etta sillei....Kumma ettei kahdelle samassa poppoossa pyorineille lankkareille kayny mitenkaan,tai meille.

Tavattiin pari aivan mahtavaa tyyppia junassa,toinen etela-afrikasta,toinen briteista.Richard ja Amy.Paadyttiin samaan Shanti Lodgeen.

Eilinen paiva meni nahtavyyksia katellessa.Kaytiin kattomassa sita isoo rakennusta mista kukaan ei oo kuullu,eli Taj Mahal :) Olihan se nyt vaikuttava rakennelma,mentiin ihan aikasin aamusta muiden turistimassojen mukana.



Taj Mahal,kuvaa ilman turismoja ei saanu millaan.

Kaytiin eilen myos Agra Fortissa,eli tammonen massiivinen linnoitus,jostain 1600-luvun alkutaitteesta.Vain 25 prosenttia linnoituksesta on turistien nahtavilla,mutta on sekin sika iso alue jo.Pyorittiin pari tuntia sokkeloisilla kaytavilla ja katteltiin arkkitehtuurin ihmeita.




On se mies pikkanen tallaisen kolossin vieressa.


Mehan oltiin jarkatty taa paiva siten,etta yksi riksakuski nimeltaan Ali,kuskas meita paikasta toiseen hintaan 100 rupiaa naama.Koko paiva tahan kruisailuun ja sightseeingiin menikin.Oli se sen arvoista.Nain uusiin kaupunkeihin mennessa,saatetaan jatkossa kokeilla tallasta riksakuskin palkkaamista.Paasee nakeen pikapikaa kaupungin paikkoja ja pystyy vahan hahmottamaan mihin menis ja mita on missakin.

Kertaus,tanaan 3.4.09 lahdemme 18.30 bussilla Ajmeriin,ollaan huomenaamulla perilla.