keskiviikko 29. lokakuuta 2008

liput järjestynee

Viime päivinä on tullut soiteltua ja meilailtua joka paikkaan. Näyttää nyt siltä, että päädymmekin varaamaan trans-mongolia liput VR:n kautta, siinä on palvelumaksu 40 euroa. Kun saamme varausvahvistuksen niin meille jää tehtäväks matkata Helsinki-Moskova junalla (n. 102e) Moskovaan, iskeä varausvahvistus ja ruplat tiskiin matkalippuja varten ja hypätä trans-mongolia junaan. Toivottavasti kaikki sujuu mutkitta. Onneksi on sentään venäjän kielen taitoa, muuten ois vähän kakka housussa :D Nimittäin lueskelin tossa Venäjän byrokratian koukeroista juna-asemilla ym niin ei se herkkua oo. Luukkua on lämähtäny naaman edestä just kun on pitkän jonottamisen jälkeen päässy tiskille, ihmisiä on ohjailtu sinne tänne ja lopulta on jopa väitetty ettei lippuja ole enää, vaikka sitten tovin kuluttua lippu järjestyykin. Ja englannin taitoahan ei kannata pitää itsestään selvyytenä.
Mutta eiköhän me selvitä ;)

Toinen asia on nyt selvitettävä: Pitääkö meidän käydä rekisteröimässä Kaitsun viisumi Moskovassa jossain poliisilaitoksella kun tullaan? Täytynee tutkia suurlähetystön sivuja.

Eilen tein töissä jäljellä olevien matkahankintojen listaa töissä, olipahan aikaa. Laskeskelin että maitohappobakteerit maksaa aika omaisuuden :P n.25 euroa 60 kapselin purkki. Ja me tarvittais yhteensä 6 purkkia. Ääh.. Pakko ne on hankkia, kuten myös käsidesiä ja ensiapupakkaus, ketjua, isommat lukot+lukkopaikat...
Ei niin pakolliset tarvikkeet, mutta mukavat lisät olis tietenkin uribagit (2x25e) eli kusiankat yllättäviin tilanteisiin, sekä matkapyyhkeet (pieneen tilaan mentävät, nopeasti kuivuvat).

Viisumit hankitaan varmaan edelleen Travellerilta, itse tuskin aletaan niitä hankkimaan. Mutta mistäs sitä koskaan tietää :)

Nyt mun täytyy rientää tonne kylmyyteen laittamaan hirveä, se on ollu jo sulaneena pari päivää. Illalla menen kaverille yöksi töiden jälkeen, tehdään kasvonaamioita (ah) ja juodaan drinksuja :) Siellä on aina kiva käydä. Huomenna vapaapäivä niin ehkä mennään pyöräpiknikille tai jotain muuta mukavaa. Täytyy ottaa kaikki ilo irti vapaapäivistä!

Ei kommentteja: