torstai 5. helmikuuta 2009

Qingzang rautatie

Odotellaan tassa lahtoa Tiibetiin,aika on pitka joten kerkiaa vahan kirjoittelemaan.Qingzang rautatie,jota pitkin me mennaan Lhasaan,Tiibetiin,on MAAILMAN korkein rautatie!

Korkein kohta on 5 072 metria merenpinnan ylapuolella,hurjaa!Jokaiselle matkustajalle on myos lisahapen saanti mahdollisuus paikkojensa luona,jos rupeaa olo huononeen korkeuden takia.

Me ollaan ostettu 4 pakettia jotain kiinalaisia 'altitude sickness'=(AMS eli vuoristotauti) yrtteja,koska varmasti ainakin Kaitsulla rupeaa paassa heittamaan,oltuamme eilen Mt.Emein Golden Summitilla joka oli 3099 metrin korkeudessa,alko jo pienta paansarkya ilmenemaan.Mut onneksi on ne laakkeet niin ei pitais olla mitaan huolta.

Meidan juna on vissiin aika taynna,silla vaikka monta paivaa sitten varattiin jo liput niin hyvalla sakalla saadaan ne tanaan just ennen lahtoa,meidan matkanvalittaja toimittaa ne meille hostellille.

Lippujen hinta taisi olla 800 yuania(91 euroa) hard sleeperille,eli oletettavasti kuuden hengen hytteja lukuisia yhdessa vaunussa,niinku muissa kiinalaisissa junissa.

Ostettiin kassillinen muonaa jottei tarvi ostaa kalliita safkoja junassa.Ostettiin nuudeleita ja jotain puuro settia ja pikakahvia ym.

Tanaan siis puoli 8 paikallista aikaa lahdetaan matkaan.Morientes!

1 kommentti:

Heidi ja Mika kirjoitti...

Joo just luin jokunen aika sitten Galenoksesta (siitä pääsykoekirjastani) että viiden kilometrin korkeudessa rupee tuntee sen happivajeen vissiin jo ihan kiitettävästikin ja seitsemän kilsan korkeudella ei enää edes selviä hengissä ilman happilaitetta. :> mutta onneks ette sentään niin korkeelle mee niin ei mitään hätiä.

Hei toi villikukka.blogspot.com on nyt sitten se meidän virallinen ja pysyvä blogisivusto että siellä voitte käydä tsiikailee meidän menemisiä ja kuulumisia myöskin.


Gōngxǐ ānkāng!
Toivotan rauhaa ja terveyttä!

Kiinaa ;)