maanantai 11. tammikuuta 2010



Elikkä oon nyt ollu nyt torstaista saakka Tel Avivissa ja alkaa kyllä tuntua siltä, että riittää kiitos. Kaupungissa ei oikeastaan muuta nähtävää vanhan kaupungin Jaffan, rannan ja Tel Avivin pääkatujen lisäksi. Tokihan ryyppyihmisille täällä riittäis bilemestoja, mutta enhän minä nyt matkalla... :) Moniin ihmisiin on tullut tutustuttua ja useinhan ne on miehiä, jotka on hirmun avuliaita, toki muutama nainenkin on sattunut.





Tänään kiertelin samoja paikkoja kuin missä olin jo ollut, falafelia ja "triangelia" syöny, hummusta unohtamatta tietenkin. Istuskelin eräällä laiturilla satamassa ja päätin vaihtaa kuvaputken niin voi helvattu kun linssinsuojus päätti sit tippua kivien väliin. Silmät pyöreänä tuijotin vaan eteenpäin, tiesin että kohta on muija perse pystyssä kaivamassa linssiä, käteen osuen vain roskia, räkärättejä, tupakantumppeja, ongenkoukkuja, siimaa, ehkä muutama elukan purema. Pitkä henkäys, ja hommiin.




Takana oli muutama paikallinen kalastamassa, toivoin etteivät tulisi kyselemään mitään. Minähän en uutta linssinsuojusta osta!




Kun olin tasapainoitellut kivillä tarpeeksi ja raaja ei enää pidemmälle ulottunut, olin jo vähällä luovuttaa. Mutta jos vielä vähän sormia kurottaisi... ja sainpas!!!
Huh.



Vähän ajan päästä, kun olin jo puhdistanut linssinsuojuksen ja kattelin kivikkoa, sieltä nousi musta kissa silmät pyöreinä ja juoksi tiehensä. Ajatteli varmaan päätyvänsä lounaaksi...




Ihmiset ovat olleet täällä mukavia niin kuin jo mainitsinkin. Venäläisiä täällä ainakin riittää, eipä täällä hirveästi muun maalaisia turisteja näe. Ja toki moni venäjänkielinen ihminen ei ole turisti vaan paikallinen. Kävin tänään eräässä taidegalleriassa, missä istui pari venäläistä pappaa. Juttelimme niitä näitä, joimme kahvia. He olivat molemmat olleet Israelissa jo niin kauan, että jopa minä kuulin heidän puheessan aksentin. Myönsivät myös olleensa kauan sitten viimeksi Venäjällä. Kyselivät miten venäläiset voivat Suomessa, olin että mitäs he... Vähän hassu kysymys :D



Myöhemmin kuvailin hirveästi taas, oli onneksi hiljaisempaa kun kaikki olivat töissä. Seuraani tuli juttelemaan yksi mukava mies Avi, selitti maastaan kaikenlaista, oli ihan mukava jutella hänen kanssaan. Tosin välillä hän puhui aivan outoja, miten palmut ovat miehiä ja naisia, sekä miten ne ovat Israelissa seksuaalisuuden symboleita, voi herranen aika! Suurimman osan ajasta hän oli kuitenkin ihan asiallinen, sain vihdoin tietää enemmän kosher-ruoasta. Olinkin aina ihmetellyt miten viini voi olla kosher, mutta sehän paljastuikin ilmiselväksi jutuksi: Rabit vaan siunaa ne ja Voi'la!



Huomenna suunnittelin meneväni Jerusalemiin, yövyn siellä Gabrielin eräällä kaverilla. Hän itse tulee sinne sitten myöhemmin töistä päästyään. Jerusalemissa riittääkin nähtävää, onneksi! Torstaista sunnuntaihin olen vaellusretkellä, jossa siis vaelletaan luonnossa jossain pohjoisessa (sitä ei vielä kukaan tiedä) ja mukaan otetaan vaan lämmintä vaatetta, makuupussi, makuualusta ja vesipulli. That's it. Tarkoitus on olla sitten yhteydessä luontoon, mietiskellä, kävellä, etsiä ruokaa luonnosta. Aika hippiä, eikö? ;)



Vaellusretken jälkeen käyn ensin joko Kuolleella merellä tai sitten Haifassa, mistä teen päiväreissun Nasaretiin. Jerusalemista ajattelin tehdä päiväreissun Beetlehemiin. Sitten kun nämä on saatu pois alta, menen jonnekin kibbutzille joksikin aikaa ja siitä sitten Eilatiin snorklaamaan. Sitten takas Tel Aviviin. Jospa siinä olis tarpeeksi tekemistä kolmeks viikkoo vai mitä ootte mieltä? :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu olevan tekemistä. Varmaan nopeesti rupeaa se yhdessä kaupungissa pörrääminen tökkimään, niinkuin hyvin tiedetään. Ei muuta kun vaihda maisemaa ja tsemppiä sit sinne luontoon! Äläkä nyt hukkaa mitään kameran osia!:)

Kuvat on edelleen hyviä :) Tänään kenkäteline oli keskellä eteistä kun tulin salilta?:) Indy touhunnu :)

Kaitsu

Anonyymi kirjoitti...

moi birgitta, missä sinä olet voisitko laittaa viestin?
olemme huolissaan.
T. Grönlund

Birgitta kirjoitti...

Moi!
Kirjoittelen myohemmin stooria, oon nyt vahan kiireinen :) Mutta kunnossa ollaan ja ihmiset on ihania! Don't worry! :)