perjantai 23. tammikuuta 2009

Foodstories part 1, Peking

Aloitamme kirjoittelemaan mainittavista kokemuksistamme maailman keittiosta. Ruoka on aina suuri osa kulttuuria ja ilman ravintoahan me ei selvittais. Mehan emme ole sitten mitaan mcDonalds pupusia vaan oikean ruoan ystavia. Uskallamme kokeilla kaikenlaista ja raportoimme niista sitten lisaa, kuvien kerakin sit kun onnistuu.

Muutamia makuelamyksia:
-baked sweet potatoes
-nuudelipaikka hostellin lahella, hinnat max Y10 = 1euro
-hot spot
-"tuliperse"
-skorpionit, Wangfuijing snackstreet


BAKED SWEET POTATOES
Eka kokemus Pekingis oli baked sweet potatoes, joka oli periaatteessa friteerattua perunataikinaa tai jotain muusia, paalle tuli tulinen kastike ja persilja (?) silppua. Maku oli mahtava johtuen myos karmeasta nalasta ja hintakaan ei ollut paha, 12juania naama eli 1,2euroa. Tutkittiin myohemmin lonely planetista hintoja ja niiden ois kai periaatteessa pitanyt maksaa 2juania eli 20snt. Noh tyhmat turistit varautuu tahan ensi kerralla :D

NUUDELIPAIKKA
Hinnat oli korkeintaan 1euron ja paikka on paikallisten suosima. Tama paikka on myos lahella meidan hostellia. Ollaan hutong-alueella, termin selitamme moyhemmin.
Ostettiin nuudeliannokset jossa oli ituja, todennakoisesti soijakastiketta ja olimme havaitsevinnamme myos ruohosipulia tai jotain. Kaitsulla oli sormet niin jaassa, ettei puikottelu tuntunu oikein luonnistuvan. Meidat pistettiin istumaan keskelle reilu 20nelion raflaa ja tunnettiin kyl hyvin katseet ja hengitykset niskassamme. Kyl joitain tais selvasti huvittaa kahden lankkarin sohlaaminen ruoalla. :D Onnistuttiin hyvin tayttamaan mahamme eika edes jaksettu syoda kaikkea loppuun. 2annosta ja 2 kokista teki yhteensa 26juania.

"TULIPERSE"
Tama ei sitten sovellu meidan siveellisille lukijoille joten jos tunnet pientakin epailysta niin jata tama valiin. Siirry siis eteenpain!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aamupala etsinnoilta eksyttiin jollain turistikadulla (teatraalinen feikkikatu, olympialaisia varetn varmaan tehty) raflaan, joka oli jaettu kolmeen osaan, mutta samaa paikkaa kaikki periaatteessa oli. Kolme keittiota=nopeampaa actionia. Tilattiin tulista lihasettia, jossa paprikaa, sipulia, vihreaa ja punaista pippuria, herneenpalkoja, saatto olla muutakin, seka toseksi annokseksi tofua,jossa sipulia, inkivaaria, kiinalaisia sienia ja kastike.
Oli todella maistuvaa, vaikkakin vesi vuosi silmista valilla kuin jollain animehahmolla. Oli pakko ottaa huikkaa omasta vesipullosta valilla kun ei toi kuuma tee oikein poistanu kuumotusta ihme kylla :D
Lopputulos: Jos ruoka polttaa kuin tuhannen helvettia ruoan kiertokulun alkupaassa, niin voitte olla varmojas etta se sama tulisuus toistuu siella loppupaassakin. Eli ei niin natisti ilmaistuna: perse syoksi tulta ja reika palo.


WANGFUIJING SNACKSTREET JA SKORPIONIT
Heh luvattiin Emman synttareiden kunniaksi syoda naminami apinanaivoja ja rummutella videolle bongobangoja mutta koska siihen on viela aikaa (emme suinkaan valttele velvollisuuksiamme) niin paatimme kokeilla sita ennen skorpionivartaita!
Pakko sanoa etta oli siina vahan skeptinen olo kun kojun pitaja heilutteli meidan nenujen edessa elavaa skorpionia ja vartaaseen valmiiksi seivastetytkin elivat viela ja heiluttelivat saksiaan,raajojaan ja pistintaan. Kaitsu rohkeana osapuolena tilasi yhden vartaan (4kpl skorppareita) ja hetkeen paasta han jo naposteli niita hymy naamalla. Kaitsulle kaks ja mulle kaks. Pakko on sanoa, olisin halunnut itselle ikioman vartaan silla ne oli aivan mahtavan makuisia! Pikku namuset roiskuivat hamapiden valissa kivasti, mutta pistimet jatimme syomatta just in case jos se juuttuis kurkkuun. Se oliskin ollu tosi kivaa.
Makua on hieman vaikea kuvailla, tuli vaan jotkut naksut mieleen. Ehka otetaan joskus uus satsi niin paastaan enemman perille mausta ;)
Torakat jai talla kertaa kokeilematta mutta napostelitiin eri kojuista paljon muuta maukasta.
Skorpionivarras Y20 (2euroa)

5 kommenttia:

K3N7 kirjoitti...

Te olette siis päässy jo paikallisten herkkujen makuun :) Noi skorpionit kuulostaa todella herkullisilta ja torakat vieläkin herkullisemmilta, maistakaa ny ihmeessä niitäkin :D Ite jättäisin kyllä väliin. Ei muuta ku jatkakaa niiden kiinan herkkujen syömistä :)

Eve Birgitta kirjoitti...

Me ajateltiin kylla tuoda niita sulle tuliaisiks xD Ei mut ihan oikeesti, skorpionit oli tosi nameja, voitais syoda niita samalla tavalla ku sipsei!

Anonyymi kirjoitti...

Hehee, ette sentään ole lupauksianne unohtanut... ^__^ :D
Skorpionia..ohooh, kuulostaa erikoiselta..(sehän ei siis ole..)
Joo, jatkan lukemista.. :D Ootte kerenny paljon kirjottaa parissa päivässä.
Oonaakin olin tänään metsästämässä, kun iskä ei enää saanu sitä kiinni sieltä. Juoksi se koira siellä 5h.. :D

Heidi ja Mika kirjoitti...

Kuulostaa herkulta :)

Eve Birgitta kirjoitti...

Oonakin oli siis paattanyt lahtea maailmalle! :)