maanantai 19. tammikuuta 2009

Suihkuun!

Tanaan saavuimme viimein piiiiiitkan junamatkan jalkeen Pekingiin. Heti asemalle ostimme seuraavat liput yhden hongkongilaisen davidin avulla. onneksi oli apu saatavilla silla taalla on ihmisia aivan mahdottoman paljon. Mutta nyt kerromme ensin juna matkasta:

Pyorittyamme sen yhden paivan juna-asemalla, menimme sitten Yaroslavskyn-juna-asemalle odottelemaan junan lahtoa. Siina istuskellessamme paikallisen mustaan pukeutuvan vaen joukossa (siis venalaisten), yritimme bongata muita meidan junaan tulevia matkaajia, lahinna lankkarin nakoisia. Meidat bongattiin kuitenkin ensin, kiitos S-marketin biohajoavan kassin. :) Luoksemme asteli nuori ruotsalaiskaveri ja kysyi meilta ollaanko suomalaisia ja etta tiedammeko milta laiturilta juna lahtee. Lyottaydyimme sitten yhteen, ja selvisimme pari tuntia myohemmin junaan.

Junassa heti valittomasti porukka juoksenteli ympariinsa tervehtimassa muita ylipirteina ja intoa taynna, ihan niinkuin mekin. Loppujen lopuksi junaan ei tullut kuitenkaan paljon porukkaa, meidan vaunussa oli vain me ja yks hauska irlantilainen kaveri, jolla oli kaikenlaisia hauskoja traveller kikkoja takataskussa.

Tiivistys junaruokailusta: soimme lahinna nuudeleita, nuudeleita,nuudeleita, nuudeleita... Ja lammin kuppeja!

Vietimme pari iltaa porukan kanssa, niin kosteissa kuin kuivissakin merkeissa :D Tosi mukavaa sakkia, tavataan itseasiassa muutamia viela myohemmin matkan varrella. Junassa tuli puhuttua kielia paljon.

Suurin osa ajasta katseltiin kuinka maisema vaihtui ja lueskeltiin, torkuttiin ym. Maisemat vaihtuivat venajan lumisista metsikoista mongolian tasankoihin ja huippuihin, jossa hevoset ja dromedaarit vaeltelivat. Mongolian paikallisvaki vietti paimentolais elamaansa jurtissa ja pikku taloissaan keskella ei mitaan. Kaitsulla kolahti joku paahan kun han haluaa nyt sitten joskus menna mongoliaan uudestaan ratsastamaan hevosella kukkuloille ja juomaan vuohenmaitoa.

PEKING

Ensimmainen vaikutelma: WOU! Ihmisia on melkein joka paikassa, ja ei ymmarreta kielesta mitaan ja puhuminenkin oppaasta huolimatta on hyvin vaikeata. Ilman opetusta sita ei kylla pelkalla opaskirjalla opi. Onneksi voimme aina osoittaa kirjasta (Lonely planet: China) lauseita kiinalaisin kirjaimin ja Moskovassa saimme Marian kamppikselta Danilta semmoisen kuvakirjan, missa on kaikki hyodyllinen kuvina, jos ei muuten loydy yhteisymmarrysta.

Lippujen ostamisen jalkeen hyppasimme taksiin, ei olis kylla millaan jaksanu kavella rinkat selassa, ja matkaakin tuntui olevan muutama kilometri. Kirjauduimme Leo Hostelliin, 5e per yo naamalta. Kavimme syomassa pikku valipalaa, ensimmainen aito kiinalainen ruoka oli Baked Sweet Potatoes, joka oli kylla aivan mahtavaa! Friteerattuja jotain peruna juttuja tulisessa kastikkeessa. On sita kylla kaikenlaista nahtavaa taalla! :) Huomenna lisaa, mutta nyt on kylla PAKKO paasta suihkuun! Adios amigos ja ilmoittautukaa lukijoiksi :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vähänkö upeaa. Voi kun itekin voisin kokea tollasta. :) Mutta kertokaas vähän yleisiä, lämpötilaa ja sen sellasta? Tällä kova pakkanen ja lunta tulee joka päivä lisää. Ja muistakaa ottaa ihan sikana kuvia!!

Eve Birgitta kirjoitti...

Ehka joskus koetkin :) Taalla on lampoa muutama aste nollan molemmin puolin. Kuvia on otettu paljon, onneks on monta muistikorttia. Toistaiseksi ei olla jostain syysta onnistuttu lisaamaan kuvia blogiin, taytyy kokeilla joskus myohemmin taas. Kiva kun seuraat blogia nain aktiivisesti! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tottakai mä seuraan, pitäähän sitä olla menossa mukana että ette huku meiltä sinne :DD Katteltiinkin jotain Pekingin säätä netistä, mutta en sitten tiedä miten paikkaansa pitäviä ne on... :D Mulla on täällä keuhkoputkentulehdus, äitillä enterorokko...koittakaa te siellä säästyä taudeilta! :D Niin ja Miikka täytti tänään 18v ja Oonan nimpparit on tänään ;D

K3N7 kirjoitti...

Tosi siistiä, että teillä on lähteny reissu noin hienosti eteneen ja selvisitte siitä melko pitkästä junamatkasta :) Ei voi muuta ku kateellisena täältä hikisestä Hämeenlinnasta seurata teidän matkaa ja toivoo, että olis ite mukana :D

Eve Birgitta kirjoitti...

Onneks olkoon miikka! :) mites juhlistitte? ei olla viela kipeita mut kyl taalla oli eilen n. -10 ja tuuli niin pirun kovaa, etta piti melkein pidella tolpista kiinni kun jalat liehu ilmassa. paikalliset kaveli vaan rauhallisina takki auki ja pipoitta. ja luultiin etta suomalaiset on nahny kylmyytta...just.
Jee saimme uuden lukijan blogillemme, cheers antti! :)
mika on on enterorokko?koittakaa parantua, noi ei kuulosta kivoilta. :(