perjantai 30. tammikuuta 2009

Foodstories part 2. Peking

HOT POT

Etsiassamme taas kerran mestoja, nalka paasi yllattamaan. Kiertely/harhailu kaduilla tuotti taas tulosta: Loysimme hot pot-paikan, johon oltiin suunniteltukin menevamme. Idea ei ollut tosin aivan selvilla mutta rohkeasti sisaan vain. Piti kylla vahan katsella mita muut tekee ennenkuin tajusi. Lonelyplanet auki ja lisaselvennysta etsimaan.
Poydassa oli reika, jossa oli levy. Siihen tuotiin "potta" jossa oli torni keskella. Kattila oli tehty kuparista, jottei se kuumentuessa polta ketaan. Siina oli ainakin kiehuvaa vetta, sitten siihen heitettiin mausteeksi sienia ja jotain oranssia, olisiko porkkanaa ollut. Tilattiin beafia, kaalia, lammasta, paistettuja taikinapalloja. Lisaksi oli seesamitahna (pohja) johon oli tarkoitus dipata, seka chilioljy ja persiljasilppu (ehka). Kaikki (paitsi leivat) oli pistettava itse kuumaan, kiehuvaan veteen, kunnes ainekset joko pehmenivat tai muuttivat varia. Sitten napattiin ne puikoilla pois ja dippien kautta suuhun. Buoeno! ;)
Parhaimmillssm tama kaikki tapahtuu isolla porukalla, jolloin tilataan ihan kaikkea mahdollista, nuudeleita, sienia, kasviksia, lihoja, merenelavia, tofua, etc etc.
Dippeja ym. on myos paljon valittavana. Mukavaa yhdessaoloa ja totesimme myos etta siina istumiene muistuttaa paljon saunassa oloa :D
Yksin syominen naissa voi olla hankalaa, mutta on kuulemma jotaim ravintoloita, joissa tama toteutetaan minikoossa eli pienempi potta tai joko kyynarpaa-meininki.

Tama on myos halpaa lystia seka todella terveellista. Suositellaan naita paikkoja etenkin herkkamahaisille ja bakteerikammoisille, silla naissa piakoissa voit itse vaikuttaa ruokasi lopputulokseen, ja voit desinfioida puikkosi kiehuvassa vedessa. Kaikki on kaiken lisaksi todella simppelia. Eika myoskaan tarvi arvailla ruoan sisaltoa! Hot Pot- paikat on myos suosittuja paikallisten kesken, jolloin kiireisimmissa paikoissa ruoka ei seiso paikoillaan kauaa, toisin kuin esim hotellien buffeteissa.
Joten jatetaanpas tytot ja pojat nyt ne rasvankaryiset, mielikuvituksettomat makkarit valiin, ja suunnataan terveellisiin hot spotteihin!