keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Xi'an 28.1.09

Istutaan talla hetkella hostellimme aulassa sohvilla ja odotellaan viela hetki jolloinka hypataan bussiin 603(maksaa 1 yuan=10 sent) juna-asemalle josta junaan 2128 joka johtaa Chengduun(maksaa 140 yuan=14 euroa,hard-sleeper,2 luokka),matka kestaa 16 tuntia noin.Odotetaan etta juna on luultavasti samanlainen milla tultiin Pekingista eli 6 hengen hytteja,ahtaita mutta siinahan se nukkuessa menee.Pekingista Xi'aniin tullessa oltiin vanhemman kiinalaispariskunnan kanssa hytissa ja tervehdittyamme heita "Ni Hao!",he tarjosivat meille jotain hyvaa lihasettia.Kovin ystavallista.Eve koetti tarjota niille Pirkka Myslipatukkaa,ei kelvannu:)Hymyilivat vaan ja kieltaytyivat,niilla oli kylla suuret evaat.

Jos Peking oli suuri ja mahtava metropolis niin ei Xi'an jaa kauas taakse.Pari paivaa pyorittyamme ympariinsa ja syotyamme kaikkea hyvaa safkaa "muslimquarterissa",on taas mukava jatkaa matkaa Chengduun.

Kaytiin kattomassa muuten Terracotta sotureita,tietysti,oli kylla upeita ne ukkelit.Tosin koska nyt on kiinalainen uusi vuosi,se tarkoittaa sita etta kaikki turistinahtavyydet vilisee kiinalais perheita,siis ihmisia on sikana.Parit kivat kuvat otettiin ja sit alko jo riittaan,ei hitto,sisaanpaasymaksut ja turisti meininki alkaa todenteolla nyppimaan.Molemmat meista kaipaa jo jotain ihan muuta.Ei kiinnosta menna kattoon jotain tornia johonkin jonka miljoonat muutkin on nahnyt,uuu,mahtavaa,kiinan muurilla tuli sama fiilis.Tasta kun lanteen (kohti Intiaa)suunnistetaan,koetetaan vaihtaa matkustustyyliamme.Turistimassojen seassa uiminen ahdistaa jo.

Varattiin Chengdusta jo hostelli ja huomenna ollaan jo siella,toivottavasti se ei vilise olisevia britteja ja ruottalaisia(ei mitaan henkkoht mutta kaikki ne tuntuu samallalailla kayttaytyvan missa vaan).Taytyy kai kohta hypata vaan johonkin bussiin tietamatta minne se menee,ilman mitaan suunnittelua.Tahan mennessahan me ollaan menty lahes aina jonkin tietyn ohjelman mukaan.Tosin vaikea se on taalla menna paikallisten kanssa paivalla hengaan vaikka kuppilaan kun kukaan ei juo tai puhuu englantia sitakin vahemman.Tai hengailtas ulkosalla jossain puistossa jos ei ois niin kylma.(Ostettiin pekingista 25 euron piraatti takit,tosi hyvat,just sellaset yli 100 euroa jossai Intersportissa,oli niin kylma joten oli lahes pakko ostaa ne,ei se ole mukavaa tunkea koko repun vaatekertaakaan joka paiva paalle)

Kaikenkaikkiaan tosi hyvat fiilikset molemmilla ja jatkamme tanaan siis rohkeasti etiapain.

5 kommenttia:

Heidi ja Mika kirjoitti...

Hei mä oon kuullu kans huhuja aikoinaan että se Xi'an ois tosiaan iso ja upea kaupunki myös.

Varmaan tosiaan junien jne valtaväyliltä löytyy eniten turisteja mutta jos löydätte sieltä paikallisia esitteitä tai lähiseutujen kartan niin niistä saattaa löytää enemmän niitä helmiä, esim. maaseutua missä kulkee yhteydet.

Nopeesti löysin netistä yhden matkakertomuksen ja urkin wikipediasta lisää pikkukaupungista (?) nimeltä Yangshuo. Kaupunki on ympyröity kokonaan kauniilla, korkeilla vuorilla (ja vesistöillä) joissa voi harrastaa kiipeilyä. Keskusta näyttää symppiksen maalaiskiinalaiselta vuoristokaupungilta (kuitenkin matalalla ja laakealla pohjalla se keskiosa kaupungista), jossa on kuitenkin aika vilkas torikauppakatukuva sitten.. ja ruokopillin soittoa. Monet kiinalaiset kyllä kuulemma käy siellä vierailemassa koska siellä on kaunista ja puhdas ilma. Kauniita rakennuksia, puistoja ja niitä vuoria. Reppumatkailijoiden yksi käyntikohde muttei kuulemma turistirysä. Tavallisia pikkuhotelleja löytyy. Väestömäärä kaupungissa 300 000. Se sijaitsee Guilinissa, Guangxin provinssissa. Guangxin provinssi sijaitsee aivan Etelä-Kiinassa, Vietnamin rajalla.

Pistäkää mieleen jos kiinnostaa ja tulee mahis käydä matkan varrella. Tosi kauniilta ja eksoottiselta paikalta toi ilmakuvissa näyttää eikä mitään pilvenpiirtäjämeininkiä. Sinne pääsee putputilaivalla, "Rannoilla oli siellä täällä bambulautoillaan kalastajia olallaan bambukeppi, jonka molemmissa päissä istui merimetso."

P.s. sähköpostiongelma selvitetty.

Heidi ja Mika kirjoitti...

tosin nyt kun näin ton kartan niin se ei taida olla teidän reitillä.. :(

Anonyymi kirjoitti...

Wow, ootteko te käyny Kiinan muurilla? vai mikä se on... :D Vähänkö siistii.
Täällä seuraillaan teidän blogia ahkeraan! :)

Eve Birgitta kirjoitti...

Ehka poiketaankin tuolla, kiitos vinkista! :) meidan ei kylla kannata poimia paikallisia karttoja ym kun ne on kaikki kiinaks xD mut tutkittiin lonely planettia tarkemmin ja voi olla et siirrytaan taalta 4,1milj. asukkaan kaupungista ymparilla oleviin pienempiin kyliin.
Just tollasta tunnelmaa etsittiinkin, mista kerroitte tos.

Heidi ja Mika kirjoitti...

Okei kiva kuulla että tykästyitte! :) ja oli apua.

Nii joo no se kielimuuri, haha, joo ehkei niistä kartoista sit oo paljoo iloa.

Mut toi tosiaan kuulosti tosi hyvältä!