perjantai 30. tammikuuta 2009

Junamatka Chengduun

Meilla oli todella mukavia kanssamatkustajia junassa, kaikki kiinalaisia. Kaitsu vietti pitka tuokiot junassa jutellen eraan Duncanin kanssa yhta sun toista Suomesta ja Kiinasta, huvittavia tilanteita syntyi kun vaunun vaki rupesi kysylemaan kaikkea, meidan oli vahan vaikea siina vastailla kielitaidottomina. Kaitsu nappasi repusta Madventuresin ja venalaisen kuvakirjan, ja johan rupes yhteisymmarrys loytymaan. :) Onneksi Duncan osasi englantia, niin han tulkkasi jonkin verran, sitten toisena tulkkina toimi 13-vuotias tytto Tshu, en tieda kirjoitinko nimen oikein, mutta hanen isansa kiusas hieman hanta kertomalla meille, etta hanen nimensa tarkoittaa possua.
Aluksi luultiin etta me ollaan american mutta piti kylla akkia korjata tama hirvea vaarinymmarrys hokemalla Finland Finland ja Nokia Nokia. :D Naytettiin myos kuvia suomen talvisista maisemista jarvineen ja metsineen. Kehuttiin puhdasta ilmaa ja sita rataa..
Tarjottiin suomalaista salmiakkia ja hahah eivatpa kiinalaiset tainneet tykata sen mausta, Birgitta ei ole siis ainoa, joka inhoaa sita makua. Yksi itseasiassa naytti tykkaavan siita, mut B ja yks toinen nainen sylki karkit pois. Loput imeskeli niita kohteliaasti tuskastunut ilme kasvoilla. :D

Ei kommentteja: