perjantai 30. tammikuuta 2009

Xi'an



Kaytiin kattomassa Terracotta sotilaita. Ollaan ylpeita itsestamme kun ollaan oltu hyvin omatoimisia tahan saakka eika olla otettu viela mitaan toureja. Matkalla katsomaan sotilaita naimme myos sfinksin ja pyramideja! Kiinalaiset plagioi melkein kaiken ympari maailmaa, on omia versioita kaikesta. Taalla saat kuunnella kiinalaista Backstreet Boysia ja juot kiinalaista kokista ja katselet samaan aikaan kiinalaista pyramidia. Jee jee.




Xi'an on paljon rauhallisempi kuin Peking mutta suuri kaupunki kuitenkin. Se on yksi neljasta Kiinan historiallisista kaupungeista ja taalta alkaa myos silkkitie. Hostellimme sijaitsi valtavien kaupunkin muurien sisapuolella, joka oli todella kaunis kaikkine rakennuksineen.
Meidan huonekaverina oli hauska kiinalainen Jason. Hanen avullaan ollaan paasty syvemmalle kiinalaiseen kulttuuriin, silla han selittaa kaiken todella innokkaasri.
Vietettiin hanen kanssaan yksi kokonainen paiva, kun oltiin vasta astuttu huoneeseen niin vartin tutustumisen jalkeen suunnattiinkin jo Big Goose Bagodalle.
Illalla kaytiin syomassa snackstreerilla ihan alyttoman halvalla kaikenlaisia herkkuja ja mina (Birgitta) ostatin Jasonilla leijan, silla itse olisin joutunut maksamaan siita 20yuania mutta han maksoi siita vain 3yuania! Pieni turistilisa heh heh...Onneksi taalla onnistuu tinkaaminen.





Juostiin ihan hulluna leijan kanssa ympariinsa, piti samalla varoa ettei sotkeutunut myyjien leijoihin. Leija oli enemmankin leijat, silla yhdessa patkassa oli 10 leijaa perakkain tasaisin valein. Minulla oli vain yks patka, kun taas myyjilla oli kymmenia patkia perakkain, jolloin heidan leijansa muodostivat tyylinn kilometrin pituisen jonon! Siis ihan oikeasti, tuntui etta leijat vain katosivat jonnekin taivaalla. Epailen, etta leijajonon toinen paa olisi ollut kiinnitettyna kuuhun.
Seuraava kuva ei ole sitten meidan ottama

Lahde: http://flickr.com/photos/bill_a/2522257936/

Ei kommentteja: