maanantai 9. helmikuuta 2009

Jannitysnaytelma

Meille oli sanottu etta saamme junaliput silloin kun pitaakin,vaikka ne oli myyty loppuun jo aikoja sitten.

Me nelja odotimme kyytiamme juna-asemalle hostellimme edessa,olimme aikaisemmin paivalle noutaneet Tibet Entry Permitit matkanjarjestajamme toimistosta,mutta junaliput saisimme myohemmin.Joku kuulemma toimittaa ne meille kun lahdemme minivanilla kohti asemaa.Olin luottavainen,me kaikki olimme.

Valkoinen siisti citymaasturi kruisaa eteemme,huomasin auton olevan erityisen siisti.Kuski seka joku toinen kaveri,joka ei liitynyt seuraan, ponnahti autosta ulos ja asetimme rinkkamme takaloosteriin.Hyppasimme kyytiin kuskin kanssa.Olimme innoissamme silla Kiina jaisi taakse ja matka uuteen paikkaa saa alkaa.

Takapenkilla istuessani tarkastelin kuskiamme,tama on se kaveri,joka kuulemma hoitaa meille liput asemalla,meidan pitaa seurata hanta koko ajan ja jos tulisi ongelmia,pitaisi soittaa matkanjarjestajallemme.Tallaiset ohjeet saimme.Todella hamaraa,ajattelin.

Kuski oli noin 30 vuotias kiinalainen,siististi pukeutunut mies,joka jotenkin toi mieleeni mfian.Han oli koko automatkan ajan kaytannossa luuri korvassa,usein huutaen jotain mita emme ymmartaneet,mutta tiesin sen liittyvan lippuihimme.Valilla han taas kasitteli pinoa satasen seteleita ja pisti taas taskuun,ajattelimme kaikki samaa,ne rahat tuskin oli ruokakauppareissua varten.Vaikutti silta etta joku joudutaan pian lahjomaan meidan vuoksi.

Asema oli tukossa,ihmisia niin pirusti,uuden vuoden loppumis ruuhkat.Pysakoimme parkkihalliin natisti ja nappasimme rinkat selkaan,sitten kuskin peraan ja menoksi.Tulin muiden perassa,kuski huusi puhelimeen.Meidat viitottiin pysahtymaan eraan hotellin eteen joka oli autio,siita meidat nahtaisiin hyvin.Ranskalaiskumppanimme selitti mielipiteitaan kuinka Kiinassa raha puhuu eika me varmasti saada rehellisin keinoin lippuja.Olin samaa mielta,me kaikki olimme.Tovin kuluttua juostiin taas,nain kuinka joku ojensi kuskillemme liput ja han ojensi ne meille.Mutta ne eivat olleet liput Lhasaan,mita ihmetta!Niilla lipuilla meidat kuitenkin paastettiin aseman sisalle lapi turvatarkastusten kovaa vauhtia.Evas kassistani tippui omena,joku vartija poimi sen,kiitin ja jatkoin muiden peraan.

Saavuttiin toiselle lippupisteelle,saimme taas jotkin liput,mutta nekaan eivat olleet ne oikeat.Katsoin muita,kaikki tuntuivat olevan yhtalailla ihmeissaan.Olimme menossa odotushuoneeseen,josta mentaisiin juniin nousu alueelle seuraavaksi.Odotushuoneen portilla vartija pysaytti kuskimme.Huomasin kuinka silminnahden hermostunut kuski oli,kadet tarisivat ja hiki karpalot iholla paljastivat hanen tilansa,han ojensi vartijalle savukkeen,ja sitten mentiinkin istumaan.

Odotushuone oli ihan taysi.Kello lahenteli seitsemaa.Keskustelimme porukassa hammennystamme,paattelimme etta ilmeisesti odotamme niita oikeita lippuja.Ajattelin etta ehkapa jotain matkustajia lahjotaan junasta pois,joka tapauksessa ei niita lippuja lippuluukulta saa.Keskustelimme Even ja Damienin kanssa hanen repustaan pilkottavista devil stickeista,han sanoi tehneensa ne itse ja opettaneensa muillekin niiden tekoa.Oli mukava ajatella jotain muuta.Han innostuikin hauskuuttamaan odottelevia ihmisia nayttamalla muutaman tempun niilla.Aseman ilmapiiri oli ahdistava ja tukahduttava,ilmaa olisi voinut leikata veitsella.Mietimme jopa jos emme paasisi junaan,matkanjarjestajamme joutuisi korvaamaan meille sen jotenkin.Toivoin ettei siihen mentaisi.

Merkki,ja taas mentiin kuskin perassa,nousimme eraanlaisiin isoihin golfautoihin joilla meidat kuljetettiin junien luokse,menimmekin junamme viereen,tunnistin sen olevan uudempi kuin muut seka tekstin Chengdu-Lhasa.Huomasin junasta nousevan muutaman ihmisen pois,olivatko heidan paikat nyt meidan,ajattelin

.Naapuri junasta pikkutytto tuijotti meita,heilutimme hanelle ja muutkin ihmiset siina hytissa innostuivat nauramaan.

Ajoimme kauan junan toiseen paahan,jolloinka kuskimme saapui,ojensi taas liput,ne olivat oikeat,viittoi meita nousemaan vaunuun ja heilutti 'Bye bye'.

Vaunu oli henkilokunnan,meidat ohjattiin hyttiin,olisimme siella nelistaan koko tulevan junareissun.Oli hienoa,kun paasimme junaan,ja hetken paasta seurasin ulos pimeyteen kun aseman valot lipuivat ohitsemme,olimme liikkeella.

Kirjoittanut K

5 kommenttia:

Heidi ja Mika kirjoitti...

Huh! Aikamoinen jännitystarina! Mulla vaan sydän pamppaili ku luin tätä et mihin kuseen te ootte nyt joutunu. Mut onpa siistii että saitte liput everestille ja se et pääsitte tsekkaa paikallisen pyhäkkömeiningin siel Potala Palacessa. Helmee. Kulttuurii. Lisää näitä.

-H

Anonyymi kirjoitti...

no on teillä hienoa siellä :) me ollaan tääll vaan lumen alla ^^
oli varmaan ahdistava tunnelma kun jouduitte odottamaan siellä jossain huoneessa ;( höh.
mutta mutta, mitäs tässä muuta, mummu muuttaa yhden kerroksen ylemmäs ja näin :)
hyvää jatkoa teille sinne ! :)
♥:llä Virtaset

Eve Birgitta kirjoitti...

Hihi mistas tiedat vaikka jouduttais viel pahempaankin ;)
Eipa tosiaan paasty ihan everestin juurelle saakka mutta onneksi paasimme toiselle hienolle nakoala paikalle HELVETINmoisen kiipeamisen jalkeen, hyva ettei lentanyt tuulen mukana takas suomeen xD Saatiin kyl upeita kuvia everestista. Se vuori tais olla hautauspaikkakin by the way. Ollaanko kerrottu viela tiibetilaisesta hautauskulttuurista? Se on hieman erikoisempi nimittain...
Dergut deille sinne Dambereelle. :)
pusi pusi nami nami.

Eve Birgitta kirjoitti...

Virtaset hei!
Kaivautukaa sielta lumesta nyt herran jestas! :)
Minkalainen se mummun kamppa on? koska muutto? Mummolle terveiset! Ei olla viela paasty lahettelemaan kortteja vaikka aikomus kylla oli. Voimme vain sanoa: hitaasti mutta varmasti. :D

Heidi ja Mika kirjoitti...

No toivottavasti ette joudu enää pahempaan :D
Se on hienoa että pääsitte kuitenkin pitkälle ja saitte hyviä kuvia, niitä odottaen :) No onneks ette sentään lentäny ihan Suomeen asti sieltä korkeelta kuitenkaan xD
Ette oo kertonu vielä tiibetiläisestä hautauskulttuurista, valaiskaapa ihmeessä joku päivä!
Kiidoksed derkuisda ja sidde kads derkkuja baailbadbadkaajidde!!! ;)

pusipusinaminamihalihali.