maanantai 9. helmikuuta 2009

Potala Palace

Tanaan vierailimme aikaisin aamusta Potala Palacessa.

Tassa palatsissahan on monet pyhat miehet ja munkit aikoinaan asustellu,muun muassa viimeisin Dalai Lama ajettiin sillon valtauksen aikana sielta pois.

Palatsin ympari vaelsi lukuisia pyhiinvaeltajia myotapaivaan kulkien,osa tuli palatsiin sisalle.Menimme paaovesta,sitten turvatarkastukseen,Kaitsu joutu juomaan teetamme merkiksi ettei termos ole oikeasti pommi.Ylempana jouduimme kuitenkin maksamaan satasen sisaanpaasymaksun.

Ilma oli todella kylma silla aurinko ei ollut viela kunnolla noussut.Nousimme huikeat rappuset ylos asti,hengitimme kaikki raskaasti silla naissa korkeuksissa pienikin nousu tuntuu,sydan pamppasi hulluna.Kaitsulla paata hieman kylmasi kun ei toppo tajunnu ottaa pipoa,tietenkaan.Onneksi ei mitaan tautia kuitenkaan tullut.

Palatsin ylakerrassa ollessamme,iski paikan pyhyys jotenkin syvalle mieleen,ihmiset painoivat ohitsemme mumisten rukouksiaan non-stop,suitsukkeet tuoksuivat,ilmapiiri oli maaginen.

Palatsi sisalsi lukuisia huoneita joissa palvottiin jumalia,kuvaaminen oli kielletty.Kiersimme huoneet ja sitten painuimme pihalle ja pois palatsista,kayttelimme ulkona kameraa ahkerasti kuin parhaatkin gore-tex turistit.

Koetetaan pistaa litanja uusia kuvia taas kun kerkii,niita onkin taas kertynyt.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moro, teillä on aika erikoinen matka siellä. Me vain tehdään vesieristyksiä... hauskaa jatkoa molemmille! T: EL:n pojat

Eve Birgitta kirjoitti...

Terveisia EL-sakille! Kuinka monta eristeamparia tyhjentyny?
Kuka tyhjentaa saavit? x)
Onko nykyinen projekti muuten edenny hyvin?