perjantai 3. huhtikuuta 2009

Mika meno,papadeno!?



Remelinkatku,eli kamelinretku.


Ollaan oltu nyt pari paivaa taalla Agrassa,tammonen paalle 200,000 ihmisen kaupunki.Tanaan jatkamme matkaa sleeper bussilla kohti Ajmeria,joka sijaitsee Rajasthanin alueella.Varattiin liput eilen,makso 300 rupiaa naama,palvelumaksut mukaanluettuna.Lahetaan 18.30 ja ollaan joskus kuudelta aamulla perilla.Mukava kun voi makoilla ja ihan vaan nukkua vaikka koko matkan.



Nain sita kaljaa juodaan.


Mutta ensteks,miten me tultiin tanne Agraan?Nnno,tultiin yon yli junalla Varanasista kaksi pv sitten.Oltiin varattu ylapedit sleeper vaunusta kun matka kerta oli niin pitka,sai nukkua rauhassa.Vaikka ei me hyvin nukuttu,oli vahan kylma,joten kaivettiin shaalit rinkasta.Tuli nukuttua rinkka sylissa,lahestulkoon,ei uskallettu TIETENKAAN jattaa rinkkoja alapenkkien alle,koska ne aivan varmasti pollitaan.



Eve poseeraa Taj Mahalin kyljella.

Nimittain,kavi niin etta aivan selkamme takana nukkunut intiakainen nuori kaveri huumattiin ja jotain kamoja pollittiin.Etta sillei....Kumma ettei kahdelle samassa poppoossa pyorineille lankkareille kayny mitenkaan,tai meille.

Tavattiin pari aivan mahtavaa tyyppia junassa,toinen etela-afrikasta,toinen briteista.Richard ja Amy.Paadyttiin samaan Shanti Lodgeen.

Eilinen paiva meni nahtavyyksia katellessa.Kaytiin kattomassa sita isoo rakennusta mista kukaan ei oo kuullu,eli Taj Mahal :) Olihan se nyt vaikuttava rakennelma,mentiin ihan aikasin aamusta muiden turistimassojen mukana.



Taj Mahal,kuvaa ilman turismoja ei saanu millaan.

Kaytiin eilen myos Agra Fortissa,eli tammonen massiivinen linnoitus,jostain 1600-luvun alkutaitteesta.Vain 25 prosenttia linnoituksesta on turistien nahtavilla,mutta on sekin sika iso alue jo.Pyorittiin pari tuntia sokkeloisilla kaytavilla ja katteltiin arkkitehtuurin ihmeita.




On se mies pikkanen tallaisen kolossin vieressa.


Mehan oltiin jarkatty taa paiva siten,etta yksi riksakuski nimeltaan Ali,kuskas meita paikasta toiseen hintaan 100 rupiaa naama.Koko paiva tahan kruisailuun ja sightseeingiin menikin.Oli se sen arvoista.Nain uusiin kaupunkeihin mennessa,saatetaan jatkossa kokeilla tallasta riksakuskin palkkaamista.Paasee nakeen pikapikaa kaupungin paikkoja ja pystyy vahan hahmottamaan mihin menis ja mita on missakin.

Kertaus,tanaan 3.4.09 lahdemme 18.30 bussilla Ajmeriin,ollaan huomenaamulla perilla.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä kivaa postia olette lähettäneet sieltä? :D
ja onhan Rengossa hyvii maastoi, kyllä, mutta tahtoo sitä muuallakin käydä kuin Rengosa.. :D

Vaikuttava rakennus tuo Taj Mahal, ainoo että turistit häirii kuvassa..mutta vaikee niitä on siitä häätää poiskaan.

Suomeen paluustanne(tiedän ettette halua puhua siitä, mutta..) sellaista, että millä tulette ja mihin tulette? Tuletteko esim. lentokoneella helsinkiin? jos näin, niin mä tahdon hakea teidän autolla 8) Meikäläisellä on kirjalliset tossa 9.4 ja siitä pian sitten inssi..pelottaa! :D

Eve Birgitta kirjoitti...

usko nyt, me ei tulla takas xD ikina.

Eve Birgitta kirjoitti...

pari tuliaista tulloo teillekin :) teidan pitaa hakee ne meidan porukoilta jos ei se teita haittaa? oli helpompi lahettaa yks paketti yhteen osoitteeseen kuin monta eri pakettia sinne tanne. Se oli itseasiassa halvempaakin. x)
Saatiin pari kuvaa myos mis ei oo turistei (paitsi me itse). niita voi ihastella painamalla linkkia kuvia7.

Heidi ja Mika kirjoitti...

Ihania kuvia teillä on tosta Taj Mahalista. :) oliks toi Amy toi tyttö noissa kuvissa? Tosi mukavanoloinen tytsy :) kiva kun ootte tutustunu siellä moniin niin ihaniin ihmisiin. Niin ja hei by the way, Kaitsu näyttää siltä ku sillä ois yks elämänsä onnellisimmista päivistä kun se pääs ton motskan selkään :D ihan ymmärrettävästi, onhan toi aika siistinoloinen peli!

Anonyymi kirjoitti...

Wippii :D No kai noi sit hakee ne sieltä joskus kun saapuvat tänne.
Me oltiin tänään Oonan kanssa näyttelyissä ja vihdoin saatiin paras arvostelu mitä näyttelyistä voi saada, eli se ERI (erinomainen). Tähän mennessä paras on ollut se EH (erittäin hyvä). Sitte se oli oman luokkansa 1. ja narttujen 4.! :)

Jääkää sitten sinne, yhyy.

Eve Birgitta kirjoitti...

Jep,olihan se moottoripyoralla ajelu hienoa,aikaisempaa kokemusta kun ei ollut.:)

Kaitsu