perjantai 1. toukokuuta 2009

It's a whale!

Ollaan nyt viimein rannalla, onnistuttiin loytamaan kiva rantamokki juuri ja juuri, silla kun kun kerran monsuunit lahestyy niin porukka purkaa kaiken alas. Tultiin paikkaan nimelta Agonda-beach, joka on melkeinpa yksi rauhallisimmista rannoista kuuleman mukaan. Tultiin ja todettiin se itsekin. Ja nain ovat todenneet monet muutkin suomalaiset silla pelkastaan meidan majapaikassa sesongin aikana vierailee yleensa 15-20 suomalaista, eli hiton paljon. Bongasin tossa yhdessa paikassakin Rainbow'n aurinkorasvan tiskin takana! Ei voi olla totta, piti oikein huudahtaa. Hyva kun ei viela saa Karhua hanasta xD
Meidan mokki kustantanee 250 rupiaa yolta eli 3,78 euroa. Halvemmalla taalla ei nyt paase valitettavasti :D Mut on meilla mukavuuksiakin, nimittain mokki on nostettu ylos ja siina on tuuletin, hyttysverkko, vessakin seka terassi riippumaton ja tuolien kanssa, ja nakymathan avautuvat tietenkin suoraan merelle. Oih :) Taalla me vaan makoillaan ja tehdaan juuri sita 'ei mitaan'. Ei paremmin voisi olla, ketaan ei nay joten taalla voi rauhassa kulkea uikkareissakin ilman etta saa mitaan katseita (korkeintaan lehmilta tai koirilta, jotka muuten by the way on tosi ihania taas kerran).
Tassa toissapaivana tavattiin yks saksalaispariskunta, ja ne sit sano et viereisella rannalla ois tanaan kovat bileet klo 20-23 ja siita eteenpain meno jatkuis headphonepartyna eli korvakuulokkeet kaikille korville ja bileet jatkuu. Moinen sen takia, kun viranomaiset on kieltany kovan musan yolla (joka on kylla ihan oikein) mutta lahjomalla niita vahasen etenkin sesonkiaikaan eli joulun ymparilla, meno voi jatkua :D Taytyypi pistaa korvan taakse.
Noh kun sitten saavuttiin Palolem-beachille, niin heti ekaksi taksissa huomasin oudon hajun. Ajattelin, etta kun taa mesta on ihan sika turistinen ja iso, niin varmaan viemarit haisee tai jotain. En kiinnittanyt asiaan sen enempaa huomiota.
Paatimme menna ensin syomaan ja kun paasimme rannalle, ihmettelimme isoa porukkaa jonkin valon ymparilla (oli siis jo pimea). Menimme lahemmas ja heti ekaksi oli pakko kaapata nenasta kiini silla siella leijui maailman allottavin haju ikina!! Jokin iso olio, naytti aluksi ihan dinosaurukselta, makasi rannalla ja traktori hoseeras ymparilla. Ihmisia keraantyi ymparille yha enemman, todella moni otti kuvia kannykkakameralla. Olin ihan shokissa. En voinut uskoa silmiani aluksi, toivoin olion olevan viela elossa, mutta turha toivo. Se oli ihan lollona, kieli oli suusta ulkona. Ajateltiin et mita ihmetta ne tolle valaalle tekee? Onks naissa asioissa joku kaytanto? Ei kai ne sita tohon jata, silla sehan tietaa hirveata hajuhaittaa ja valashan on jo vauhdilla matanemassa, ja lisaksi se olisi hyvin epakunnioittavaa sita kohtaan. Ihmiset ymparilla arvaili summanmutikkaan valaan kuolinsyita. Kaikki oli omalla tavallaan jarkevan kuuloisia, paitsi se, jossa kaveri arvaili jonkun teravan kalan viiltaneen valaan mahan auki. Joo...Ehkei ihan.
Traktori nosteli valasta ja miehet pujottelivat naruja sen alta. Kun he viimein olivat saaneet kaikki narut sidottua, traktori alkoi urakkansa. Se ei kylla liikkunu mihinkaan, valas painoi varmaan tonnin. Se oli 13-metrinen, joten ei ihan mikaan pieni otus. Narut kiristyivat valaan ymparilla niin, etta siita pursusi kaikki vedet ja nesteet pihalle ja se meinasi haljeta kahtia. Hirvee naky! :(
Jatkettiin matkaa, ei voinut enaa seista siina. Haju tunkeutu sormien lapi.
Syotiin kivassa raflassa jonka jalkeen jatkettiin etsimaan bileita. Kun oltiin paasty lahelle sita paikkaa, kaikki tuntui hirvean hiljaiselta, mutta romanttiselta. Joka raflas paloi kynttilat ja jopa ihan ranta hiekalle oli pistetty poytia, joissa jokaisessa paloi oma kynttila. Kaikki oli niin kauniisti valaistu. Kysyttiin yhest paikast, etta missas ne bileet on niin arvatkaas vaan etta oliko ne sita edellisena paivana. No oli :D


Valas oli suurinpiirtein taman nakoinen, tama valas ei ole sama.


Se ei meita haitannu, oltiin tosi vasyneita kaikki ja en tieda olisinko edes ollut juhlimispaalla sen valaan takia. Vaikka oli vappuaatto ja kaikki ;D Jaatiin istumaan iltaa yhteen kynttilapoytaan. Aina valilla koko rannasta havis sahkot, ja kuului vain aaltojen humina.
Kun viimein paatimme lahtea takaisin omalle rannalle (9km paahan) niin nappasimme mita erikoisimman kuskin takseineen. Matkalla kyselimme valaasta ja sen kohtalosta. Kun kysyimme, etta mita sille tehdaan (olimme mahneet etta se oli haudattu, mutta ajattelimme etta se on vain valiaikainen ratkaisu, hajun takia) niin han vain naurahti etta ei han tieda. "En ole 30 vuoden aikana ikina nahnyt moista, joten en tieda mita sille tehdaan." Kun kerroimme etta se oli haudattu hiekkaan, ja etta ei kai sita jateta siihen, niin han: "Tama on Intia! Hah! Tottakai se voidaan jattaa siihen, kuka valittaa! " Sitten han kertoi miten ihmiset on tosi valinpitamattomia taalla, kun on off-sesonki niin rannat on taas oljyssa (meidankin ranta) kun kalastajat kippaa jatteet suoraan mereen ja sit han kertoi miten Amerikkalaiset kippaa roskansa Intiaan, kun Intialle kelpaa kylla raha ja ymparistosta nyt viis. Ihan kuin taalla jo ei olis jo tarpeeks omaakin roskaa. Etta silla tavalla.
Jatkoimme keskustelua myohemmin Mumbaista, silla saksalaispariskunta oli seuraavana paivana siirtymassa sinne.

Keskustelu:
Kuski: Mihin menette?
Saksa: Mumbaihin.
Kuski: Voi paska!
Saksa: Ai mita?
Kuski: Kuinka kauan ajattelitte olla siella?
Saksa: Kolme paivaa.
Kuski: Voi helvetti! Kai teilla on jo majoitus varattuna?
Saksa: Ei...
Kuski: Ha! Onnea vaan! Mumbai on ihan hullu ja paska paikka. Olin siella itse kerran ja ja jouduin etsimaan viisi tuntia majoitusta. Paadyin paskempaakin paskempaan paikkaan. Ja nukuin lattialla!
Saksa: Kiva...

Keskustelu oli toki paljon varikkaampi mutta tassa nyt karkeasti ajatus. :D
Onneksi skipattiin mUMBAI. hUH..

Seuraavana paivana katselin paikallista englanninkielista sanomalehtea, jossa oli myos juttu tasta valasjutus. Se oli kuulemma havaittu jo aiemmin kellumasta merelta, ja porukka meni sit veneilla tarkemmin katteleen (myos turistit). Lehdessa oli kuva, missa pikkupojat (ja isommatkin, hom...) seisoi kelluvan valaan paalla. He kuulemma hyppivat sen paalta mereen ikaan kuin kallion paalta. Just. Mua ei jostain syysta naurattanu yhtaan. Mut ma oonkin tosikko :D

Mita mielta olette tasta valasjutusta? Mita sille teidan mielesta olisi pitanyt tehda? Kuolinsyytakaan ei muuten paasty tutkimaan kunnolla.

Laitan kuvan myohemmin tanne. Nyt ei oo johtoo mukana.

Lainaus paikallislehdesta: "Whale carcass buried at Palolem: Canacona Municipal Council (CMC) and the forest department on April 29 buried a dead whale weighing 650 kg and 13.5 m in length on the Palolem beach. The life guards and locals had spotted the dead animal in the sea and towed it to the beach with the help of a mechanised canoe. Locals suspect that the whale could have died due to a collision with a boat. Last month, a dead dolphin weighing around 500 kg had drifted towards the shore. [TOI]"

Eve

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mm...tosi herkullinen kalajuttu :D

Olishan se nyt herranjumala jotenkin muuten pitänyt hävittää kun hautaamalla.. :D Siinä sitten ihmiset saa haistella PITKÄÄN mädäntymisen hajua, monen tonnin valas tuskin ihan hetkessä maantuu... :D

Ja tosi "hauskaa" toi lasten touhu että hypellään päältä mereen. Ja muutenkin tossa tilanteessa olis vähän sellanen fiilis että "itkeekö vai nauraa" :D

Joo, täällä oli ihan mahtavat vappuilmat, ainoo että mun vappua varjosti...läpäisemätön inssi :D Yks virhe ja se oli siinä. Tosi jees... Se mikä siinä eniten vatuttaa on se, että menee lisää rahaa..iskältä. Muutenkin jo ihan tarpeeks kallista toi touhu niin nyt sit vielä lisää..jes.

Niin ja vapputorilla törmäsin Even vanhempiin ja Bossiiin :D<3
Ne sano että teidän paketti meille on niillä, että sen voi tulla hakeen koska keretään ;) Että tänään kai ehkä noi hakee sen..saa nähä mitä ootte lähettänny.. :D

Eve Birgitta kirjoitti...

Mahtavaa!Oliko Bossi hauveli?:)

Hakekaapa ihmeessa ne tuliaisenne kun me jo aikoja sitten ne lahetettiinkin,ne on teita odottanu jo aikoja.

Emma,voi voi,mita tapahtu?Kaatuiko inssi mihin virheeseen,unohtuiko ehkapa vilkun kaytto?:)Eikos se inssin uusiminen ole kallista?

Meidan vappu meni rauhan merkeissa,pari olutta tuli maistettua ja pitsaa.Oliko taas serpentiinipurkit kadessa riehuvia lapsia ja niiden huutavia vanhempia tori taynna?

Mita meidan mummolle kuuluu,kysyy Kaitsu?Uuteen asuntoon on jo asetuttu hyvin,vai?

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ei vilkku unohtunut, vaan hätäpäissäni vaihdoin kaistaa liian myöhään ja auto oli jo osittain risteysalueella...muuten meni kuulemma ihan nappiin :D Ja uusintainssi on 12. päivä ja rahaa siihen sitten kuluu mukavat...216e.

Siellä torilla juu lapset suihkutteli ties mitä mössöjä toisiaan päin, sai henkensä edestä väistellä. Kaikkien vanhemmat taisi istua terasseilla kun ei niiden seurassa aikuisia näkynyt :D

Mummolla oli jokin aika sitten keuhkokuume, sellanen mitä ei huomattu heti, kun ei se oireillu kamalasti. Kun sen nojatuoli on ikkunan vieressä ja oli pitänyt sitä räppänää auki ja istunnu siinä. Mut nyt se on taas terve.

Niin ja Toivo (renko Toivo, kyllä kaitsu tietää :D) astutti tammansa viime vuonna ja se sai sitten varsan tossa viime kuun lopulla päin. Mutta ei se tamma alkanu hoitaan sitä olleskaan ja Toivo sitten ruokki sitä kahden tunnin välein. Mutta ei se paria viikkoa kauempaa elänyt :/