maanantai 22. kesäkuuta 2009

Grillailua japanilaisittain



Oltiin saatu kutsu sunnuntaille mennä grillijuhliin. Henkilö joka kutsu meidät, oli Sakurahousen (meidän vuokranantaja) henkilöstöä, joten ei oltu täysin varmoja, olisivatko nämä yksityiset vai julkiset grillailut. Päätimme kuitenkin mennä kokeilemaan. Tästä tulisikin sitten erilainen juhannus :)

Menimme metrolla miltein tunnin matkan ennenkuin saavuimme kohteelle. Ennen sitä (kovan pohtimisen jälkeen) ostimme keksejä, sillä ensin Eve oli suunnitellut kokkaavansa jotain suomalaista mukaan viemisiksi mutta ongelmana oli, että kaupassa ruoka on japanilaista, heh eli on aika vaikea löytää niitä tuttuja ruoka-aineita... Koita esimerkiksi etsiä rahka, ei tiedetä onko sitä edes täällä! :D Ja toisekseen, ei ole periaatteessa mitään helposti tehtävää suomalaista ruokaa, ei sitä voi esimerkiksi tehdä lettuja ja sanoa sitä suomalaiseksi tai joku riisikeittimessä väännetty karjalanpaisti tuskin hurmaisi ketään...

Grillijuhlat pidettiin talon katolla, nimittäin siellä oli puutarha. Oli kauniit näköalat sekä hyvin hoidettu puutarha, siellä kasvoi kaikkea munakoisoista paprikoihin. Oli kaikenlaisia puita, nurmikko ja jopa pieni allas, jossa uiskenteli karppien lisäksi kaksi 11-vuotiasta kilpikonnaa. Ne maistuivat muuten hyvältä grillissä. ;)



Osa porukasta oli herännyt tooodella aikaisin, sillä he kävivät ihan itse kalastamassa grillattavat. Meidätkin oli kutsuttu mukaan mutta se olisi tullut hieman tyyriiksi meille, sillä hinta per henkilö oli n. 10 000 jeniä. Vene jolla he menivät, ei ollut heidän ja lisäksi siellä oli paljon muita henkilöitä. Siinä siis maksetaan periaatteessa istuinpaikasta.



Kalastusmatkaa varten he olivat joutuneet lähtemään kahdelta yöllä matkaan jotta he olisivat kolmelta perillä. Vene matkasi muutaman tunnin ennen varsinaista kalastusta, joten he olivat vasta viideltä perillä. Kalaa kuulemma alko tulemaan vasta puoli kymmeneltä :)

Oli tullut sitten aika saaliit, nimittäin 7 mustekalaa ja muutamia pikkukaloja, seassa myöskin kuuluisa lentokala. Melkein kaikki nämä grillattiin mutta osan mustekaloista me söimme sashimina eli raakana, dipaten soijakastikkeeseen. Ja aijai oliko hyvää!? Se oli parasta mustekalaa ikinä :)



Eve luuli aluksi, että osa mustekaloista oli pistetty marinadiin mutta selvisikin että astiassa olikin vain ja ainoastaan mustekalan sisälmyksiä. Aika jännä miten kaikki tavara lillu ruskeahkossa nesteessä.. Kaikki pannulle vaan ja puikoilla napsimaan siitä mieleisiään paloja.

Kaikki mitä me söimme, oli maustamatonta. Oli kolmea eri sorttia sieniä, munakoisoa, sipulia, mustekalaa, lentokalaa, jotain toista kalaa, kaalia, perunaa, eri lihoja, avokadoa... Paistamisen jälkeen valinnainen dippaus sojakastikkeeseen tai grillikastikkeeseen ja suuhun nam!



Juttua lensi ja oli hauskaa. Japanilaisten ja meidän lisäksi siellä oli eräs nepalilainen nuori mies, hän on ollut jo kuusi vuotta maailmalla ja nyt hän oli työskennellyt/opiskellut Japanissa. Häneltä oli kiva kuulla kaikkea juttua ja hän olikin muuten Pokharasta, jossa mekin tällä reissulla käytiin.

Oli todella hauska ilta ja toivottavasti saadaan sitten heitä kestitä Suomessa. :)

2 kommenttia:

Parolan asema kirjoitti...

Kerrassaan käsittämättömän hieno matka teillä, pompin heti linkkien vietämänä pitkin poikin, vau mikä meno ja miten paljon koettavaa :) Nyt ei auta kuin nauttia näin sijaistuijottelun merkeissä kun itse ei pääse, mutta tämäkin on elämys!

Eve Birgitta kirjoitti...

Kiitos todella paljon, mukava kuulla että tämä on jopa elämys muille :) Koitetaan kirjoitella lisää sillä onneksi matka ei vielä ihan heti pääty ja vastapainoksi lueskelen (eve) sinun ihanaa blogiasi. Oli kiva bongailla tuttuja maisemia, kuten rautatiesilta aulangolla.