sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

"Kadulla tuuleeee..." Karaokeilta Tokion sykkeessä!



Oltiin saatu kutsu eräältä taiteilijalta osallistua hänen bileisiinsä Tokion Shibuyassa. Tuli sitten taas pitkästä aikaa otettua pari olutta perinteisesti "pohjalle", olo oli mitä messevin. Siinä sitten päivän pälyiltyämme musavideoita Juutupesta alkoi h-hetki lähestymään, siispä puku päälle ja yöhön.

Metroiltiin ohjeiden mukaisesti Shibuyan asemalle ja sieltä ulos, luonnollisesti. Perhana kyllä olikin väkeä taas paljon liikkeellä. Aikamme ihmeteltiin, että missä hemmetissä se meidän mesta oikein on, ei osattu nääs hahmottaa oikein tota meidän karttaa, seutu ei ollu meille muutenkaan mitenkään läpituttu. Sitten jostain baarista tuli ulos seurueellinen nuoria jaappanilaisjätkiä, joiden luokse kirmasimme karttamme kanssa. Kaverit oli myös iloisesti huppelissa niinkuin mekin, löysimme yhteisen kielen heti ja tyypit lähti ohjastamaan meitä oikein ovelle saakka. Mahtavaa, tässä sen huomaa mitä muutkin on sanonu, kunnon känni poistaa estot myös japanilaisilta eikä kadulla muuten tulis ikinä keneenkään näin tutustuttua :)



Mentiin sit porukassa etiäpäin kohti "Rytmibaaria" ja juteltiin, tai ainakin koetettiin, kaikenlaista. Kielimuuri taas pienoisena esteenä mutta kännissä se ei juurikaan kumpaakaan osapuolta haitannu, naurettiin vaan koko aika. Selvis että tyypeistä ainakin osa oli partureita, esiteltiin hetipikimmiten Kaitsun tukka jonka Eve leikkasi hieman pienehköillä Leathermanin saksilla :) Hehheh..



Löydettiin baarimme ja erkaannuimme yhteiskuvan jälkeen porukasta ja menimmme sisään. No siellähän se meidät baariin kutsunut taiteilija jo maalailikin jotain kangasta seinällä, samaan aikaan kun DJ soitti rytmimusaa ja porukka joi. Paikka oli tosi pieni, siis tosi, yllättävän paljon myöskin länsimaisia juhlijoita oli paikalla. Otettiin sitten ylihintaiset pikku oluset ja otettiin paikka. Tunsimme ehkä pientä pettymystä nähtyämme mestan ja meiningin. Hetikohta kumminkin baariin asteli pari tyyppiä seurueesta joka meidät paikalle ohjasti, heillä ei ilmeisesti ollutkaan parempaa tekemistä. He sitten lyöttäytyi meidän seuraan, juteltiin ja juotiin pikkasen. Kaverit aika suoraan totesi sen mitä me ajateltiin, "This is boring", jep. Siispä pian jo teimme päätöksen että nyt perskutarallaa painutaan "laulaan" karaokee! Kaverit tuntu aluks vähän epäröivän mutta saatiin ne kumminkin mukaan ja ne veikin sit meidät yhteen monista karaoke mestoista.



Se karaoke mesta oli sellainen että, ensimmäisenä vastaan tuli iso eteinen jossa tiski johon maksetaan mutta vasta homman jälkeen. Ilmoitettiin kuinka kauan ollaan huoneessa, siellä siis porukat varaa huoneita missä on kaikki pelit ja vehkeet hyvään illanviettoon. Me otettiin kahen tunnin vuoro. Aika kallista touhua se on kyllä, taisi olla kymmenisen euroa tunti per person...Sit vaan saimme huoneen numeron, painuimme hissiin ja ylös. Me oltiin 8. kerroksessa, joka kerroksessa on monta huonetta joihin mahtuu enemmän tai vähemmän porukkaa, kertoo jotain siitä kuinka suosittua touhua karaoke todellakin on Japanissa :) Vielä semmonen että niihin huoneisiin pysty koska vaan tilaan safkaa tai juotavaa huoneessa olevalla puhelimella, ei tiietä minkä hintasta olis ollu mutta veikataan ettei kovin halpaa.



Huoneessa oli pari megapaksua vihkoo jossa oli sikana, siis aivan sikana, tunnettuja tai vähemmän tunnettuja biisejä maailmalta sekä Japanista. Meidän karaokekaverit veti hyvin Japanilaisia biisejä, oli hauska kuunnella niitä, hyvin ne kyllä vetikin joo. Sitten kumminkin me laulettiin eniten, varmaankin koska meidän kaverit halusi meidän laulavan, ne halus opiskella englantia samalla kuuntelemalla meitä :) Hauska olla avuksi näinkin. Herkisteltiin Metallican Nothin Else Mattersin parissa ja reviteltiin Green Dayn Basket Casen tahdissa, jee jee!! :D Koko aika vaan naurettiin ja oli pirun hauskaa :)

Kuitenkin aivan kuin yllättäen menikin jo kaksi tuntia ja jouduimme suunnistamaan ulos. Mentiin maksamaan ja kappas, maksoikin yhteensä vain 10 800, eli jotain 80 euroo! No kaverit olikin sitten niin ystävällisiä että makso meidänkin osuuden ryökäleet, ystävällisiä nämä japanilaiset :) Mietittiin mitä sitten tehtäis, kello oli puoli kolme ja meidän metrot liikkuisi vasta joskus kello 5 jälkeen, eli pari tuntia odottelua olisi ollut tiedossa. Meidän kaverit häippäs kun toisen tyttöystävä tuli hakemaan, valitettavasti ei likka suostunu meitä kyyditsemään sillä poikettais vissiin liian kauas heidän reitistään. Hyvästeltiin kaverit ja mentiin johkin curry-ruokalaan vetään riisisettiä ja jotain salaattia. Ei sitten millään jaksettu enää olla Shibuyassa, vettäkin sato ja ihan just olis jompikumpi nukahtanu. Otettiin taksi joka oli liian kallis, ei ees kehtaa sanoo paljonko, se oli kuitenkin välttämätöntä eikä me nyt siitä vararikkoon jouduttu

Jokatapauksessa ilta meni tosi hienosti ja karaokeilu oli sika hauskaa!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HITSI! Eiks siel ollu yhtään suomalaisa karaokebiisejä? Näitä legendaarisia; aikuinen nainen, charlie brown? :D

Mutta kiva että oli hyvät jamit!

Anonyymi kirjoitti...

IHANAA KARAOKEE!!! MEKIN OLLAAN TÄÄLLÄ VÄHÄN LAULESKELTU, MITÄ NYT OLLAAN NAAPUREILTA SAATU OLLAAN NIMITTÄIN SAATU SELLAISET.TOSI KIVA ET KARAOOKKASITTE SIELLÄ PAIKALLISTEN KANSSA. KIVOJA KUVIA NIIN KUIN AINA. JÄNNÄ PAIKKA SE JAPANI. T Leena & Pentti

Eve Birgitta kirjoitti...

Täällä ei ollut suomalaisia mutta jossain kuulemma on "kaikilla kielillä". Tiedä sitten mitä se tarkoittaa. Varmaan englantia, espanjaa ja kiinaa x)

Me mietittiin HETI että oispa Leena ja Pentti täällä jakamassa karaokeilomme, mestareita kun ovat :)
tosi kiva että ootte saanu viimein naapureita! Tosin mihin me nyt sit muutetaan, nyyh... :'(
Mutta japania luvassa vielä ainakin reilu kuukausi.