perjantai 19. kesäkuuta 2009

Kaitsu salilla! HAJAA!

Kuukausi sitten kävelin sisään Tokion Asakusassa sijaitsevaan Shoot Boxing saliin. Tai oikeastaan aktiivisen emäntäni ansiosta, sillä itse en aluksi meinannu kehdata astua sisälle, aattelin kaikkee taas että "ei perhana ihan uus laji enkä voi harrastaa sitä kun sen ajan mitä täällä ollaan, se olis ihan turhaa ja en jaksa ym. ym.". Kiitos siitä Evelle :) Salille meno osoittautui huippuratkaisuksi, sillä tutustuin uusiin ihmisiin, jotka on kaikenlisäksi paikallisia. Mukava tutustua vaihteeksi maan omiin kansalaisiin kun aina niihin muihin turisteihin jostain ihan muualta.



Olen treenannu ehkä aktiivisemmin kun koskaan elämässäni aiemmin, tuntuu että haluaisi käydä joka päivä. Kunto onkin noussut kohisten ja kaikkea uutta kamppailulajeista tullu opittua. Itse tykkään lajin "raa´asta" tyylistä. Okei, ei se ihan täysin vapaa-ottelua ole mutta tosi lähellä. Treenaan lyömistä ja uutta juttua eli potkimista, heittoja sekä kuristuksia. Pieksen runsaasti säkkiä ja usein treenin loppuun teen jonkin kevyen lihasharjoituksen, kuten vähän punttien kanssa rehkimistä. Olen myös ihan sparrannut kavereiden kanssa kahtena viime viikkona, se on hauskaa (hullu) kun pääsee ihan käytännössä kokeileen että osaako sitä mitään ja samalla parantaa omaa kehätyöskentelyään. Narun hypiskelyn olen jättänyt vähemmälle, kun tuntuu ettei nilkat kestä. Tuolla salilla kun treenataan paljain jaloin sellasella kovalla kumimatolla, itse olen tottunut jonkinlaisiin jalkineisiin treenatessa. Myöskin säkin ja pistehanskojen potkiminen on tottumattomuuttaan kipeyttänyt välillä nilkkojani.



Tyypit siellä salilla on tosi mukavia ja aitoja heppuja. Olo treenatessa ei ole yhtään mitenkään epämukava, vaan tunnen oloni tervetulleeksi. Ne vaan tuntuu viettävän ison osan päivästä siellä, siivoilee ja treenaa ja opettaa muita siinä ohessa. Sitten aina välillä menevät ottelemaan, kunnian kiilto silmissään. Hirveästi eivät englantia puhu, onnekseni kuitenkin kaveri jonka kanssa pääasiassa harjoittelen puhuu ihan hyvää englantia, vaikkakin tosi perusteellisesti joskus saa vääntää jonkun asian. Onpahan hyvää harjoitusta heille, kun tällainen turismo saapui salille. Toivoin että oppisin siinä ohessa Japanin kieltä, jotain perusjuttuja onkin tullu opittua, eipä sitä nyt ihan mahdottomuuksiakaan voi odottaa jos vaan päälle kuukauden pyörii täällä. Tässä viimeisen Tokion viikon lähestyessä onkin enimmäkseen puhuttu englantia ja se oma "opiskelu" on ehkä jäänyt vähän vähemmälle. Huomasin kuinka alussa jotkin kaverit salilla ihmetteli keskenään että mikä mies mä oikein olen. Hauskaa kun kuuli sitten jonkun sanovan että "hää on suamesta ja mualiman matkaaja" :)



Muutaman kerran olen jutellut "päävalmentajani" kanssa Suomesta. Kertoilin ihan niitä näitä, semmosia perusfaktoja kuten että me suomalaiset tykätään saunasta ja että suomessa siihen kiukaalle heitetään vettä jotta tulee "löylyä". Kalja sekä jarveen pulahtaminen kuuluvat myös saunomiskulttuuriin meillä, ainakin kesämökillä siis :) Kaveri sitten kaikenlaisten kertomusteni jälkeen totesi että haluaa vierailla Suomessa, hieno homma.



Kokeilin huvikseni hieman erilaista treenaussysteemiä, tässä kun oli mahdollisuus. Painun salille joka aamu kello kymmeneksi, kun se aukeaa, enkä nauti aamupalaa ennen treeniä. Juon vain noin puoli litraa vettä ja kupin kahvia. Tämä sen takia että sanotaan kun tyhjällä mahalla aamulla hikoo oikein kunnolla niin ylimääräinen rasva kuluu kaikkein parhaiten pois. Huomasin myös että ihan hyvin jaksoi treenata vaikkei ollutkaan syöny kolossaalista aamupalaa. Lopetan kokeiluni kuitenkin nyt, jatkossa vedän jotain pientä n. pari tuntia ennen treeniä. Hokasin ettei ole mitään ylimääräistä mitä tiputtaa (hönö), sillä paino on muutenkin tippunut mahtavat 8 kiloa matkailun aikana! Parantelen siis hapenottokykyäni vain sekä muuta liikkuvuutta ja toivon että back to finland pystyn jatkamaan jonkin lajin harjoittelua näin hyvällä motivaatiolla jatkossakin.




Psssssssssssssst... näin loppuun vielä vinkki: saat hyvät naurut, jos käännät tän tekstin Google Translatorilla, jonka linkki on tossa sivupalkissa oikealla. Kommentoikaa sitten, mitkä olivat teistä ne parhaat palat. :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Näille nauroin eniten:
"Also, the bag and kicking pistehanskojen is tottumattomuuttaan kipeyttänyt between nilkkojani.", "This is why it is said that when the empty mahalla morning hikoo really well." JA "you get good naurut if turning the text tän Google Translator has a link on the sidebar tossa right."

Ensimmäinen oli kaikista paras :'D Hyviä kuvia Kaissu!