maanantai 1. kesäkuuta 2009

"Tarvitsen" ton, ja ton ja ton....

Kovin on jo tämä Japani tullut tutuksi. Metrossa liikumme jo aika sutjakkaasti, tosin kiristelemme aina hampaita, kun näemme automaatista paljon kyyti maksaa. Onhan ero edelleen huima Intiaan. Tosta Intiasta tuli muuten mieleen, kävin eilen kaupassa jossa myytiin kaikenlaista intialaista kamaa, tuli hieman haikea olo ja toisaalta harmitti, etten hankkinut sitä ja tätä ja tota, kun halvalla kerran olis saanut x) Tosin oli hassua, että yhtäkkiä halusinkin semmoisen kissalompakon, josta Intiassa useasti kieltäydyin. Niitä samoja myydään suomessakin! Taisi kyse olla vaan siitä, että esillepano oli houkuttelevampi, myyjä ei ahdistellu ja täällä shoppailu on jostain syystä houkuttelevampaa...
Tässä kyseisessä kaupassa tavarat olivat tosin siistempiä kuin Intiassa. Oli ne kuitenkin selvästi siellä tehty, lukihan niin joissain lapuissakin. Syitä oli kyllä olla ostamatta tavaroita (liikaa) Intiassa (ja muuallakin), kerron tässä muutamia:

-Tavaroita tehdään tuntemattomassa tehtaassa meille, joten vaikka myyjä sanoo itse ensin, että hän tekee ne, erehtyy hän seuraavaksi sanomaan, että hänen sisäänosto hintansa onkin se ja se. Hmm... Emme halua tukea lapsityövoimaa emmekä hikipajoja.

-Tavaroiden laatu ei aina miellytä. Vaikka halvalla lähtiskin, miksi ostaisin jotain mitä epäröisin. Hyvä ohjenuora on: jos epäilyttää, jätä siihen. Säästä rahasi.

-Osta jotain mitä vain todella haluat ja "tarvitset", tosin silloinkin harkiten. Nämä tavarat pysvät yleensä kauemmin käytössä, kuin puolihuolimattomasti ostetut.

-Miksi kerätä hirveästi turhaa tavaraa matkalla, kun tietää että matka itsessään antaa jo tarpeeksi. Repun pohjalle saattaa joutua jotain, mikä lopulta lentää mäkeen jossain vaiheessa. On meinaan käynyt jo muutaman kerran näin, onneksi ei liian usein, sillä olemme VÄLTTÄNEET turhaa shoppailua.

-Joka maassa miellyttää eri jutut. Ensin halusin intialais-tyylisen sisustuksen kotiin, nyt haluan japanilaisen, sitä ennen vanha kelpas, mitä seuraavaksi? Koko ajan haluaa jotain, pian se kuitenkin taas unohtuu.

-Ollaan ostettu vain muutama hyvä matkamuisto, joistain ollaan oltu vähän pahoillamme, että ostettiin. Onneksi ei kuitenkaan enempää turhia ostoksia :)

-Mieti saatko saman tavaran Suomesta? Esim tietokoneet menee jo aika halvalla sielläkin, heh ne taitaakin jo maksaa vähemmän kuin täällä Japanissa (prse). Sen lisäksi olen törmännyt moneen juttuun jotka oikeasti saa sieltä kotopuolestakin.

Täällä Japanissa on tullut enemmän "tarpeita" kuin Intiassa. Yhtäkkiä piti ostaa sontikat (sateenvarjot), tietokone, pari cd-levyä, pari kirppiskamaa, sukkia, kalsareita, legginsit, liivit, kengät... Heh. Ehkä siksi osaltaan kaipaan Intiaa (Kaitsu ei kaipaa yhtään), siellä oli paljon rennompaa. En mä siellä mitään tarvinnu. Paita ja lökähousut riitti hyvin, tukka tuuballa ja naama meikittä. Täällä japanissa kokee jonkinlaista ahdistusta siitä, ettei näytä tarpeeksi siistiltä. Ärsyttää! Toki on ihanaa taas päästä tälläytymään, nauttia kaikista naisellisista jutuista. Intiassahan mua ärsytti se, etten voinut pukeutua liian paljastavasti (hui, kainalot näkyy! Iik tolla naisellahan on tissit!) ja kun päälle pukkaa hirveä hiki, on raivo taattu.


Heij...mitä välii!? Goa, Intia. (Huomatkaa ero seuraavaan kuvaan)


Onks mun tukka hyvin? Voi ei, mun kengät on ihan hirveet...Mitäköhän noi ihmiset niistä ajattelee Ja näin sitä ollaan Japanissa.


Kyllä sitä sitten joltain osin kaipaa sitä Suomea, siellä kun on kotonaan, voi pukeutua miten lystää. Toki mietitte, että voithan sä nytkin pukeutua miten haluat. No siinä se ongelma onkin, että mun vaatteethan on Suomessa! Eli kun yhtenä iltana tässä meidät käännytettiin yöklubin ovelta, kun meillä ei ollut tarpeeksi siistit kengät (mikä vika meidän crocseissa on?!) niin ei siinä selittelyt auttanut, että "ollaan monta kuukautta oltu reissussa, ei meillä ihan oikeasti ole tämän parempia kenkiä". Jep, ja muutamaa päivää myöhemmin ostinkin ne "tarvitsemani" kengät.


Mut älkää ottako tätä juttua liian vakavasti, en jaksa enempää nyt miettiä vaatteitani ja tavaroita, kunhan purin hieman tuntojani eri maiden eroista. :)

Eve

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vähän nauroin ton mummon ilmettä tossa even japanikuvassa :'D

Eve Birgitta kirjoitti...

Mitä sinä viattomalle mummelille naurat! Hyi häpeä x)

Anonyymi kirjoitti...

Hihii, mutta toi ilme...whi!