perjantai 29. toukokuuta 2009

Japanissa NYT!


Heido!


"Tule kyytiin!" Ei se ihan se Totoron kissabussi ollut, mutta houkutteleva kuitenkin.


Tietokoneen valmis-taustakuva? Ehei, this is TOKIO!


Ihan Anime. Vai mitä mieltä?



Minä täällä hei! Makoilua Ryokanin futoneilla.


Nyt sitä ollaan Tokiossa oltukin jo jonkin aikaa.Tässä pieni kooste tekemisistämme viime päivinä:

Mentiin ihan ensitöiksemme majoitukseen,japanilaiseen ryokaniin(joka on semmoinen perinteinen japanilainen asumus,kylpytakit ja kaikki saatiin talon puolesta ja ulkona oli mahdollisuus mennä kylpyyn onseniin),jonka varasimme jo edeltäkäsin netin kautta intiassa.Maksettiin pari päivää heti pois,makso 18 000 jaappanin yenia.Oli se tosi hyvä laatunen,semmonen mukava kodikas ympäristö.Mukava aloittaa japanin reissu näinkin hyvissä merkeissä.Ne pari päivää sujuikin lähialuetta tutkiessa ja sushia syödessä,se osoittautu hyväksi ruokailumenetelmäksi kun ateriaankin henkilöä kohti meni suurin piirtein 400 yenia,isot annokset ja ilmaiset vihreät teet päälle.Ihan hyvin sujui kommunikointi vaikkei kieltä osattu yhtään.


Mm... Pikaruokalan sushia. Ja kyllä maistui!


Uu nää metrot on siistejä, ollaan molemmat ihan ulapalla. Matkalla lentokentältä Ryokaniimme.


Ufoa... Miten täällä voi olla näin tyhjää? Totuttu Intiassa VÄHÄN muuhun. Tulee vähän Suomi mieleen!

Pyydettiin ryokanin henkilökuntaa soittamaan etukäteen erääseen kapseli hotelliin Tokyon Asakusa seudulla,siellä maksoi yöpyminen 3000 yeniä naamalta,siis halpaa,mutta niin kallista verrattuna Intiaan josta juuri lensimme.Meidän oppaassa eli siis Lonely Planetin Japanin uusimmassa painoksessa suositeltiin että varaa kaiken etukäteen eikä ketään saisi yllättää,noudatimme siis tätä ohjenuoraa.


HAI!

Opettelimme suunnistamaan Tokion metroverkostossa ja pääsimme perille Asakusaan.Kapselihotellimme oli helppo löytää.Sinne pelmahdimme ja kirjauduimme sisään.Otettiin pyyhkeet ja yöpuku talon puolesta kainaloomme,Eve meni naisten kerrokseen ja Kaitsu paineli miesten kerrokseen.Siellä ne kapselit sitten lepäili pitkässä rivissä seiniin upotettuna.Kapseli sisälsi telkkarin,radion,valon ja ilmastoinnin,sekä automaatin jonne kun pistää 500 yeniä niin pystyy ilmeisesti katselemaan aikuisviihdettä helposti ja vaivattomasti.Illalla sitten kylpyyn,miesten puolelta löyty saunakin,HEIJAA!Sääli vain että lampötila oli noin 70 max eikä käsitettä löylyn heitto ilmeisesti tunneta täällä.No,oli siellä semmonen tiimalasi,sen kun käänsi ja oli sen ajan mitä se tippu niin riitti ihan jees.


Tilankäyttöä parhaimmillaan. Kapselimajoituksemme.


Idyllistä maisemaa ryokanimme lähellä.

Paljon pyörittiin Asakusan alueella ja etittiin hyvää ruokamestaa jossa vois syödä useamminkin.Joka päivä kyllä käytiin jollain muullakin alueella metrolla,se kun on niin kätevää,muttei ilmaista huvia sekään.Käytiin ostamassa kaipaamamme japanin phrasebookki,joka on osoittautunu tosi käteväksi,kyllä tässä pikkuhiljaa noita japanin kielen perusteita alkaakin jo oppimaan.Joka päivä jotain uutta,mahtavaa.


Erikoisen näköinen kukka, oli pakko napata kuva.

No,mutta vuokrattiin sitten asunto kuukaudeksi,tälläisen Sakura House firman kautta,jota useammatkin ulkomaalaiset käyttää ja on käyttänyt.Pikku kämppä Tokion ytimessä,maksettiin 840 euroa yhteensä,HUI!Valmiiksi kalustettu yhdeksän neliön koppi,johon on jopa keittiökin ahdettu.Myöskin pieni tv nyhjöttää nurkassamme,meillä on yksi seinänaapuri jota ei toistaiseksi ole nähty.Telkkarista kyylätty pari kertaa japanin versiota Huomenta Suomesta.Mikro,kaasuhella,tiskikaappi,pesuallas,jääkaappi,pakastin,vaatekaappi,kiinteä sänky toiselle ja taitettava futon toiselle.Jep,aika pientä.WC ja suihkut sekä kolikoilla toimivat pesukone ja kuivauskone sijaitsevat käytävän päässä ovemme ulkopuolella.Ah ja kun ikkunan avaa aamuisin niin sieltä paljastuu SEINÄ puolen metrin päässä!Jes!Tämmöstä me ollaan aina haluttu.Niin joo ja ilmainen netti,se on hyvä.Ohan tuo hintavaa mutta voidaan ostaa omat ruokamme,vaikka jotkut perustuotteet kuten maito,ovat kalliimpia kuin suomessa eikä leipävalikoimaa ole nimeksikään. Voimme nukkua rauhassa kun ei tarvitse huolehtia check out ajasta,jonka suhteen hotellit on tosi kireitä.Rahaa säästyy muikeasti.


Löydettiin totoro-kauppa. Huomatkaa noi Ei Kameroita-kyltti xD Innostus oli niin kova ettei osannut enää lukeakaan.

Kaitsu keksi itselleen tekemistä kuukaudeksi(siis Tokion tutkimisen lisäksi),nimittäin ilmoittautu paikalliselle Shoot Boxing eli Vale Tudo-salille kuukaudeksi treenaamaan.Tässä onkin kerennyt käymään siellä jo kuutena päivänä,tarkoituksena käydä joka päivä kun sali on auki mutta esim.huomenna lauantaina sekä tulevina päivinä keskiviikkoon asti on hyvin tärkeätä ohjelmaa sekä sali on kiinni jolloinka ei pääse vaikka haluisikin.


Ichi misosoup, kudasai!

Kotirouva Eve on kotirouvana.Hää on käyny muutaman kerran Manga Kissassa internetissä,juonut ilmaista kahvia sekä yleisesti häröillyt pitkin Tokiota sekä sen näyteikkunoita.


Akihabaran väenpaljous. Alue Tokion paras jos etsii esim tietokonevehkeitä.

Niin hirveästi ollaan kaikkea jo tehty ja uusia tuttavuuksiakin tehty mutta ei sitä kaikkee nyt heti jaksa kirjoittaa,ehkäpä tuo kotirouva Eve syventyy myöhemmin noihin asioihin.Onhan hänellä nyt uusi läppäri sekä muut pelit ja vehkeet halvalla japanista!!!Näkisittepä kuinka hän hyppii ja pomppii riemusta.


Löydettiin kauppa nimeltä "ehkä söpö". Innostuneina juostiin sisälle että hei onkos täällä suomalainen omistaja tai jotain?? Kovasti hymyilivät (eivät siis ymmärtäneet) ja kiittelivät kun oltiin niin innostuneita. Koitettiin selittää, että ollaan Suomesta ja kyseltiin mistä toi nimi tulee? Vastaukseksi tuli, että ihmiset kehuvat heidän tuotteiden olevan "niin söpöjä", siitä siis nimi "ehkä söpö". Lopulta ei silti selvinnyt, että miksi tämä nimi juuri suomen kielellä :D



Anime. Imperial Palacen puisto.

Huomenna menemme sumoilemaan!Siitä myöhemmin lisää.


Eläviä malleja Benettonin näyteikkunassa, alue Shibuya.

Kirjoittanut Kaitsu

Lopuksi vielä: Hyviä kuvia on nyt niin paljon, ettei niitä kaikkia viitsi tänne pistää, klikatkaa siis itsenne Kuvia12 linkistä toisten kuvien pariin :)

7 kommenttia:

Riisa kirjoitti...

Ette tainneet olla iltapäivällä tai aamusta liikkeellä tuolla metrossa. Itse kun olen päässyt Tokiossa junassa ja metrosa kahden kuukauden aikana istuun niin "monta" kertaa, että ne kerrat voi laskea varmaankin kahden käden sormin. :D Välillä ei tarvi edes pidellä kiinni käytävien yläpuolella roikkuvista hihnoista, kun on niin paljon ihmisiä ympärillä, että vaikka juna jarruttais, ni eipä siitä mihinkään pääse liikumaan. :P

Anonyymi kirjoitti...

HAI! :)
Vaikuttaa kyllä todella ihastuttavalta paikalta tuo Japani! Sinne on minunkin päästävä joskus maailmassa! :)
T. Niina

Eve Birgitta kirjoitti...

Itse asiassa oltiin aika aamusta liikkeellä, mutta kun Nariton päässä oli hiljaisempaa niin kuva on sieltä.
Ihmiset on muuten ihanan myrmeitä metroissa, tulee ihan suomi mieleen x)

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kuvia Japanista hiukan on eri maisemat kuin aikaisemmat. Tosi ihanan näköistä ja kivat hauvat kuvassa. Kaitsu olet söde kimonossa. Kapselimajoitus aika ovelan näköistä. Hyvää jatkoa teille sinne Japaniin!!! t Leena & Pentti

Anonyymi kirjoitti...

Toi mies on tosi kuuma tuolla näyteikkunassa...ihana peruukki :D

Eve Birgitta kirjoitti...

Leena&pentti: Täytyypi hankkia kimonot kotiinkin sit :) Noi kapselit oli kyl tosi ovelia, ja mukavia kaikenlisäks! Eikä edes ahdistanu sisällä.

Emma: Ne oli niin hauskoja, se bongas et mä kuvaan niin se alko heiluttaan x)

Anonyymi kirjoitti...

No se osas nauttia siitä :D
Onko siellä jo parempi ilma? Täällä tietääkseni koko loppu viikon sataa :/ Helteet loppu lyhyeen, tossa sunnuntaina oli vielä auringossa joku 33 astetta lämmintä..!