sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Kaitsun matkan päätös

Kaitsu on saapunut Suomeen keskiviikko yönä kello 23.15.

Eve on siis vielä Japanissa ja palaa Suomeen Venäjän kautta maitse. Alunperinhän molempien piti mennä MUTTA Venäjän konsulaatti Japanissa ei myöntänyt Kaitsulle viisumia vuonna 2007 säädetyn säännön vuoksi, jonka mukaan hakijan pitää hakea viisumia omassa kotimaassaan tai jos on ulkomailla niin pitää olla yli 90 päivän viisumi tai olla asukas siellä. Ei siis natsannu... Kaitsu kerkesi jo laputkin täyttämään ja oltiin jo maksamassa kun ne vasta muisti/tarkisti/huomasi että Kaitsulle ei voida myöntää sitä keleen viisumia.

Kaitsu tuli siis lentäen. Lennot suoraan Suomeen olisivat olleet älyttömän kalliita, joten piti ottaa lento Lontoon kautta. Joka sekään ei ollut mitenkään erityisen halpa. Maksettava oli kuitenkin koska perille oli päästävä.

Matka Tokiosta Lontoon Heathrow lentokentälle kesti noin 10 tuntia 50 minuuttia. Perillä Lontoon lentokentällä piti odotella muutama tunti, semmoset neljä tuntia seuraavan koneen lähtöön. Kaitsu siis veteli sumppia odotellessa. Sitten taas matka Helsinki-Vantaan lentokentälle kesti vajaat 3 tuntia eli aika vauhtia tultiin. Se oli mieluisa yllätys karkea lentokammosta kärsivälle Kaitsulle.

Paluu oli yritetty pitää yllätyksenä. Kaitsu yllättikin vanhempansa aamuyöstä saapumalla siskon hakemana Renkoon.

Sopeutuminen Suomeen on siis alkanut Kaitsun osalta, kavereita ja sukulaisia nähtävänä ja uuden asunnon muuttohommia tehtävänä, siinä ei tekeminen heti lopu.

Siinä se puoli vuotta sitten vierähti. Maailmaa on nähty ja kokemuksia kerätty. Mieli taas kerran freessinpänä, on hyvä taas totutella elämään tutussa ympäristössä.

Kaitsu

2 kommenttia:

Agnes kirjoitti...

Oho, varmaan aika yllätys et eri matkaa joudutte tuleen!

Eve Birgitta kirjoitti...

No oli se kylla! Mutta taa koko matka on ollut yhta yllatysta ;)