keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Onko teillä tekemistä lauantaina 5.9 ?

Tiedän, että ainakin minulla on, nimittäin aion osallistua suureen ihmistulvaan Helsingin rautatientorille. Että miksikö? Sen lisäksi, että se on hauskaa, tapahtumalla on tärkeä sanoma: Suomeen on saatava uusi ilmastolaki.

"Suomalaiset ovat hyvin huolestuneita ilmastonmuutoksesta, mutta se ei näy Suomen ilmastopolitiikassa eikä ole johtanut konkreettiseen toimintaan tilanteen korjaamiseksi."

Tietoa ilmastopolitiikasta, ilmastolakikampanjasta sekä Ihmistulvan tärkeydestä nykytilanteessa.

100 päivää Ihmistulvan jälkeen, 7. -18.12.2009 Kööpenhaminassa on määrä sopia käänteentekevästä ilmastosopimuksesta. Tämän sopimuksen tulee varmistaa, ettei maapallo suistu ilmastokaaokseen. Teollisuusmaat ovat avainasemassa: meidän pitää näyttää, että sitoudumme vähentämään päästöjämme oikeasti emmekä juhlapuheiden tasolla.

Meidän on vaikutettava Suomen ilmastopolitiikkaan vielä ennen Kööpenhaminan ilmastokokousta, koska Suomen nykyinen politiikka ei edesauta riittävän kansainvälisen ilmastosopimuksen syntymistä. Vaa'ankieliasemassa olevat kehittyvät maat, kuten Kiina ja Intia, on saatava vakuuttuneiksi teollisuusmaiden sitoutumisesta ilmastotieteenmukaisiin päästövähennyksiin. Suomen nykyinen ilmastopolitiikka ei edes tavoitteissaan yllä kuin murto-osaan ilmastotieteen edellyttämistä vähennyksistä, puhumattakaan siitä, että voisimme luottaa pääsevämme edes näihin riittämättömiin tavoitteisiin. Nykyinen ilmastopolitiikkamme ei siis voi mitenkään vakuuttaa kehittyviä maita omasta panoksestamme ilmastokatastrofin torjumisessa.

Englannissa ja Skotlannissa vähennetään päästöjä ilmastotieteen edellyttämällä tavalla ilmastolain avulla, mutta Suomessa piiloudutaan edelleen EU:n selän taakse. Suomi tyytyy EU:n asettamiin, ilmastotieteen kanssa ristiriidassa oleviin tavoitteisiin, ja vähentää kotimaisia päästöjään 5-10 prosentilla vuoteen 2020 mennessä (lisätietoa ilmasto- ja energiastrategian päästövähennyksistä: http://www.greenpeace.org/raw/content/finland/fi/dokumentit/paljonko-hallituksen-ilmastost.pdf ).

Ilmastotieteen mukaan 40 prosentin kotimaiset päästövähennykset ovat välttämättömät käsistä karkaavan ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi (IPCC "Reasons for Concern": http://www.pewclimate.org/global-warming-basics/ipcc-rfc ).



Polttava Kysymys -ilmastolakikampanja haluaa ryhtiä Suomen ilmastopolitiikkaan. Miksi tyytyä toimenpideohjelmiin, joita joudutaan joka tapauksessa korjaamaan ja tiukentamaan kivuliaasti? Miksi lähettää elinkeinoelämälle epäselviä signaaleja tulevaisuuden ilmastopolitiikasta jo muutenkin haastavassa toimintaympäristössä? Tarvitsemme sekä lyhyen että pitkän aikavälin sitovat päästövähennystavoitteet – emme vain ilmastokaaoksen välttämiseksi, vaan ilmastopolitiikan kustannustehokkuuden, oikeudenmukaisuuden ja johdonmukaisuuden turvaamiseksi. Haluamme lain vähintään 5 prosentin vuosittaisista päästövähennyksistä.



Kattava ja oikeudenmukainen ilmastosopimus ei synny sattumalta. Välttämättömän poliittisen tahdon luomiseksi tarvitsemme ennenäkemättömän vahvan viestin päättäjille siitä, että heidän äänestäjänsä vaativat toimia: ilmastolain nyt. Vapaaehtoisten toimien ja strategioiden tie on kuljettu loppuun, eikä aikaa ole hukattavaksi. Tule mukaan. Paine kasvaa



Lähde täältä


Hei... jos mietityttää matkat paikalle, niin älä huoli, paikalle järjestetään bussikyyti ympäri Suomea. Myöhemmin lisää.

Ei kommentteja: