sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Aina se on mielessä - matkustaminen

... mutta nyt onkin tartuttu taas tuumasta toimeen! Eli vähemmän puhetta, enemmän tekoja! Ostin lennot Israeliin 7 - 29.1, yhteensä vain reilu 200 euroa. Toki nyt on hirveät omantunnontuskat ekologisuuden ym puolesta... Ei sitä voi millään hirveästi nyt puolustella, sen vaan sanon, että tulen kyllä maksamaan vapaaehtoiset lentomaksut.Lentomaksuilla ei hyvitetä päästöjä, vaan maksut käytetään pitkäjännitteiseen ilmastonmuutoksen torjuntatyöhön.

"Lentoliikenne lämmittää ilmastoa 2 - 5 kertaa enemmän kuin vastaavat hiilidioksidipäästöt maan pinnalla. Lentoliikenteen ilmastovaikutus on sekä matkustajakilometriä että tavaratonnikilometriä kohden suurempi kuin muilla liikennevälineillä. Esimerkiksi sähköjunaan verrattuna lentokoneen keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat n. 7 - 14 kertaiset (lähde: Lipasto) matkustajakilometriä kohden."

Jatkossa pyrin tekemään lähimatkailua tai pyrin varaamaan matkustamiseen enemmän aikaa, jotta pääsisin etenemään maitse, kuten junalla. Pyoräilykään ei mikään paha vaihtoehto. Voi kun ei välittäisi joulusta sun muista, niin olisin päässyt matkaan jo joulukuussa. Pitäisiköhän sitä ottaa vaikka ensi vuodelle vähän tavoitetta skipata pyhät, hmm...

Kauan minä oikeastaan itseäni pidättelin lentojen varauksessa, mutta kun tuli oiva tilaisuus päästä erään ystävän luo kylään, niin pitihän sitä nyt mennä. Tarkoitus on pitää hänen kämppää tukikohtana (asuu pienehkössä ekokommuunissa) ja matkustella siellä täällä Israelissa. Tel Aviv, Jerusalem, Nasaret, Kuollut-meri, Eilat, ehkä Egyptin puolelta Sinai... Siinä ainakin joksikin aikaa nähtävää ja ihmeteltävää. Extra-innostuneen minusta tekee tällä kertaa se, että minulla on messissä uusi järkkärikamerani, jota oon jo hieman oppinu käyttämään. Vaikka eihän minulla mitään huonoja kuvia tullut Japanista ja Venäjältä, eihän, eihän?

Mutta myöhemmin lisää!

Allekirjoittaen, Pikku-Pahis Eve Birgitta

Ei kommentteja: