tiistai 21. huhtikuuta 2009

Udaipur





Me ollaan jumissa taalla!
Siis ei todellakaan aiottu olla taalla 4paivaa kauempaa mut nyt ollaan jumitettu taalla jo 9pv! eika varmaan lahdeta viela 3 paivaan!
No kun saavuttiin tanne 13.04 aamulla puol kuuden aikaan, niin oltiin aika ihan-sama-asenteella liikkeella ja annettiin riksakuskin vieda meidat ihan minne huvittaa (ainoa ehto oli etta sen pitais olla halpa). Se veikin meidat sit maharatsan entiseen kotiin, 250-vuotta vanhaan marmoripalatsiin, joka toimii nykyaan kalliina hotellina. Oltiin vahan suut auki, piti hierasta kerran silmiakin. Ajateltiin et onks toi nyt tyhma tai jotain, ei me aiota majoittautua mihinkaan tallaseen, ei meil oo varaa! Meille naytetyn huoneen hinta sesonkiaikana olikin 1800 rupiaa. Sit meille varmistettiin (kysyttiin neljasti) etta se hinta on nyt low-seasonina vaan 150rupiaa! Ei me silti uskottu mut jaatiin siihen kun oltiin niin vasyneita. Ei kuitenkaan menty nukkumaan vaan mentiin ghateille (eli peseytymisrapuille jarven aareen) katsomaan kuinka aurinko nousee, ei turisteja missaan, vain muutama paikallinen toteuttamassa aamurutiinejaan kuten palvontajuttuja. Oli mahtava fiilis. Edellispaivana oltiin hieman hermoromahduksen partaalla (reput lensi, tuli poljettua maata, huudettua vahan vittusaatanaperkeletta...) mutta nyt oltiin kuin kaksi buddhaa. Aivan uskomatonta mita maisemanvaihdos voi tehda (ja huonosti nukuttu yo).

Taa kaupunki on kuuluisa elokuvasta '007 ja Octopussy'. Paatettiinkin yks paiva fiilistella ja katottiin se leffa yhdessa kattoterassiravintolassa, samalla nahtiin sivusilmalla ne samaiset kauniit kauniit palatsit ja temppelit mita kaytettiin siina leffassa, mm kuuluisa lakepalace. Nahtiin myos miten aurinko laski kukkuloiden taakse, samalla mutusteltiin jaatelopannaria.

Kaytiin kattelemassa maharadjan kuuluisaa vintage-autokokoelmaa, siella joukossa oli myos bondin kayttama auto leffassa octopussy. Taalla on hirveesti kaikkea arkkitehtuurinahtavyyksia, paljon enemman kuin muissa meidan kaymissa kaupungeissa.
Kaytiin myos hyvin koyhanlaisessa elaintarhassa, siella elaimet sekos hakeissaan, nimittain onko teidan mielesta siina mitaan jarkea etta linnuilla on enemman tilaa kuin esim leopardilla tai hyeenalla? Ne vaan pyori ympyraa tai makas aneemisina aloillaan. Ja sit siella oli kyltti et siel pyorii joku 7 metrinen kaarme, joka tykkaa koloista ja tulee jonain kuukausina esille, ja se siis pyorii siel vapaana! Tuli jostain syysta kiire pois...



Aurinkokennoilla toimiva riksa.






Ollaan tas auteltu yhta artistia (pitaa kauppaa) blogin teossa. Blogin kautta han saisi myyntinsa aivan uusiin ulottuvuuksiin. Tosi mukava mies. Ollaan kerrottu hanelle myos facebookin ihmeellisesta maailmasta, kuinka han voisi saada sen kautta lisaa kontakeja. Kerrotaan myohemmin lisaa kun sivu on lahempana valmistumistaan.



KAYTIIN INTIALAISISSA HAISSA! Se oli aika yllatys saada meidan hotellin pitajalta kutsu hanen parhaan ystavan siskon haihin, mutta hyvaksyimme kutsun ilomielin. Kaytiin myos kahden eri intialaisen perheen luona vierailulla, ja kutsuja satelee koko ajan lisaa! Voi tata rumbaa. Tuntuu etta kaikki vastoinkaymiset on kaantyny hyvaks, hyvaa vaan kaadetaan amparista meidan niskaan. Yhdessa perheessa saatiin myos taytekakkua naamalle (!) ja syotiin mahamme tayteen intian tahan mennessa parasta mattoa (ruokaa). Perheet ovat olleet todella mukavia meille, on ollut todella onni tavata heidat. Kuten ollaan myos tavattu mukavia matkailijoita.

Hotelli oli tyhja kun saavuttiin, eve bisnesnaisena on saattanut sinne lisaa asukkaita. Ollaan saatu haahuilla pitkin hotellia kuin omassa kodissa, ollaan itseasiassa saatu lupa kayttaa hotellin keittiota, joten ollaan tehty omat ruokamme ja nain ollen saastetty sikana rahaa ja makunystyroitamme. :D Ja kokattiin hotellin vaelle ja yhdelle muulle vieraalle ateria. On ollut kyl tosi mukavaa :)

Mut kohta on pakko henkkia menolippu pois taalta, jos ei meinaan osteta sita nyt niin voi olla ettei me paasta taalta pois ku vasta ens vuonna, niin mukavaa taalla on :D Nyt te mietitte varmaan mielessanne etta miks lahtea jos on mukavaa, mut me nyt halutaan EDELLEEN sinne rannalle ja omaan bungalowiin xD Ja ehka taa kaupunki kyllastyttaa jo jollain tavalla, ihmiset toki ei! Ihmiset on ollu mita ystavallisimpia.

Eve on kayny aamuisin joogassa ja otti henna tatuoinnit kasiinsa ja jalkoihin (lahtee siis pois). Kaitsu on relaxoitunu ja syonyt hyvaa myslia xD Vaihdettiin kans tassa meidan 8 kirjaa neljaan uuteen, taalla tulee luettua aivan eri mittasuhteissa kuin suomessa.



On tullut paljon istuttua juomassa chaikkua ja paikallinen ruoka on maistunut paremmin taalla. Tai ei me jakseta syoda hirveesti kun lampotila vaan kohoaa paiva paivalta. Hiki virtaa.



4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva juttu, että olette viihtyneet! :D Täällä Turussa on työharjoittelu menossa, vielä ennen kuin kesätyöt alkaa Huhtamäellä. Paljon terveisiä teille molemmille!
T. Niina

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä meno! :D Tohon tekstiin voi oikein samaistua ja kun sulkee silmät, voi melkein nähdä tuon kaiken..olis kyllä siistii.

Hämeenlinnassa koulut lähenee loppuaan, ihanaa saada tää toinen vuosi päätökseen. Sitä vaan toivoo että valmistuisi jo...!
Niin ja mulla on INSSI torstaina, vitsi kun jänskättää...saa nähdä saanko vielä korttia :D

Anonyymi kirjoitti...

Grilli on kuumana, tänään grillattiin ensimmäisen kerran kun täällä on nyt ihan kesäkelit ;)

Eve Birgitta kirjoitti...

Uu! Onnea inssiin! :) kaikilla siella nayttaa olevan tunnelma katossa kun ilmatkin lampii. Mihin emms aiot kesatoihin?