sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Japaniiiiin, ma tahdon niiiiin, taas trallallaaa.... :)

Hei rakkaat ihmiset!

Tiistaina lennamme Tokioon! Olemme niin innoissamme, ettei meinaa pysya housuissa (mutta alkee huoliko, me pysymme.) Willi idea tuli vaan jostain syvalta harmaantuneiden aivosolujen seasta, ja pakkohan se nyt on toteuttaa, kun ollaan lahempana Japania kuin koskaan.

Teoriassa olis hauska idea, jos Japanin jalkeen jatkaisimme Amerikkaan ja siita Suomeen. Sit oltais kirjaimellisesti tehty maailman YMPARI matka :D Mutta sita ei viela tieda. Alustavasti lahdemme Tokiosta etenemaan etela-japaniin ja siita sit ylos pohjois-japaniin, josta sitten ottaisimme lautan Vladivostokkiin (Venaja) ja siita junailemme itsemme Suomeen (tiedan, etta haluatte kovasti kuulla lauseen: "tulemme Suomeen"). Tai sitten hieman epa-ekologisempi vaihtoehto on LENTAA taas Kreikkaan ja ja interreilata ittemme Euroopan halki Suomeen ( kylla, takaisin Suomeen :D )
Oli miten oli, naemme sitten joskus, mita mielemme tekee tehda.

Japani on kallis maa. Mutta ei syyta pelkoon (koitan tassa oikeasti vain rauhoitella itseani), sielta voi kuulemma selvita halvemmalla kuin monesta muusta maasta. Taytyy katsoa tarkkaan mita syo, missa ja milla liikkuu, missa nukkuu... Mutta joistakin asioista emme voi tinkia, kuten pallokalasta! Kylla! Aiomme ehka kokeilla pallokalaa, eli tarkoittanee sita, etta meidan rahakukkaron nyoreja joutuu loysentamaan sen verran, etta sielta saa kaivettua 100 euroa. Gulp...

Japanissa tulee olemaan monenlaisia vaihtoehtoja majoituksen suhteen. On bisneshotelleja, perinteisia japanilaisia ryokaneja, rakkaushotelleja (Nukkumista varten. Mita te kuvittelitte?!), rakkauslinnoja, dormitoreja, kapselihotelleja, lankkari-tyylisia hotelleita, majataloja ja retkeilymajoja, manga kissoja, temppelimajoitusta, Minshuku- majoitusta... Huh..taytynee vahan selittaa:


Ryokan on perinteinen majatalo, joissa etenkin japanilaiset kotimaanmatkailijat viihtyvät. Ryokanit tatamimattoineen ja paperiovineen panostavat ruokaan ja kodikkuuteen. Keskeinen osa ryokanien palveluita on ofuro-kylpy. Ryokanissa oleskellaan majatalon tarjoamissa yukata-oloasuissa.

Kapselihotellit:Tehokas japanilainen ei tarvitse nukkumiseen sänkyä enempää tilaa. Siksi japanilaisissa suurkaupungeissa onkin hotelleja, joissa nukutaan kapseleissa. Kapseleissa on yleensä oma pieni tv, mutta kylpy- ja saunaosasto sekä oleskelutilat ovat yhteisiä. Naiset eivät tavallisesti ole kapselihotelleihin tervetulleita. Halvimmillaan kapselihotellit ovat alle 20 euroa yö. Jos budjetti on oikein tiukka, voi myös kysyä mahdollisuutta yöpyä kapselihotellin saunaosaston nojatuolissa. Näin monet paikallisetkin tekevät.

Love-hotellit: Asunnot japanilaisissa suurkaupungeissa ovat ahtaita, joten rakastavaiset eivät aina pääse lukittujen ovien taakse. Love-hotelleiksi kutsuttujen tuntihotellien huoneet on usein sisustettu teemaan sopivaksi, niissä voi esimerkiksi olla pyörivä sydämenmuotoinen sänky. Love-hotelleissa voi majoittua myös koko yöksi.

Minshuku: Japanilainen versio bed and breakfastista on minshuku. Minshukut ovat perheyrityksiä, joissa voit kokea perinteisen japanilaisen vieraanvaraisuuden ja tutustut paikalliseen arkeen. Minshukuita on enimmäkseen maaseudulla, mutta myös kaupungeissa.

Hostellit ja dormitoriot: Hostellit ovat yleensä hotelleja halvempi yöpymismuoto ja ne ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan. Dormitorio on käytännössä sama asia kuin hostelli, paitsi etta dormitoreissa nukutaan usein kerrossangyissa tai huoneessa, joka jaetaan 10 hengen kesken. Tarkeat tavarat sailytetaan lokerossa, johon pistetaan oma lukko. Dormitorioissa sängyn saa jopa 10 eurolla.


Manga Kissa:
Jos haluat surffailla netissa, kuunnella musiikkia, juoda lattea tai vain lueskella manga-sarjakuvalehtia, Manga Kissa on oikea paikka sinulle. Manga Kissat ovat Manga-sarjakuvalehtiin erikoistuneita kahviloita, joissa nuoriso tykkaa viettaa aikaa. Maksat tietysta ajasta ja siirryt hengailemaan omaan koppiisi. Yopymismahdollisuus on naissa mahdollinen, silla niita vuokrataan kahdeksaksi tunniksikin ja kahvilat ovat auki 24/7.


Valinnanvaraa riittaa, aiomme kokeilla noista vaihtoehdoista ainakin kapselimajoitusta, ryokaneja, manga kissoja... Tai varmaan pian kaikkia :D




Intia:
Hei hei Intia! Olo on jopa hieman helpottunut, kun paasee lahtemaan. Alamme jo vahan vasymaan tahan kulttuuriin, mutta toki tulemme kaipaamaan monia asioita. Olemme myos omaksuneet muutamia intialaisia tapoja, kuten paan heiluttelemisen moneen suuntaan puhuttaessa toiselle, tinkimisen (Maksan vain 100. 100!!! EI! Vain 100!!! Menen toiseen paikkaan), tietyn puhetyylin... On siis jatkettava matkaa.

Eve menee muuten huomenna Bollywood-elokuvan taustajoukkoihin, luvassa luultavasti heilumista edestakas, kavelya, tanssimista... Sen nakee sitten! :) Kaitsu postittanee silla valin TAAS ison paketin, joka talla kertaa sisaltaa tuhottoman paljon eri koruja, ym roinaa.

Mumbai on kalliimpi kuin mikaan muu aiempi paikka Intiassa (paitsi ehka Goa). Sen huomaa etenkin majoituksen suhteen, tuplahuoneesta joutuu taalla maksamaan yolta jo 600 rupiaa! Sekin vielapa pelastusarmeijan tiloissa! Taalla kaikki alle 1000 rupian mestat on budget-hintaisia. Ero hinnoissa on valtava, silla esim Pushkarissakin maksettiin tuplahuoneesta yolta vain 100-120 rupiaa. No taytyy pitaa mielessa, etta Japani tulee olemaan paljon kalliimpi. Gulp...

Mumbai on ollut tosi mukava, yllatys yllatys. Tosin kuumuudesta johtuen emme ole jaksaneet tutkia nahtavyyksia hirveammin. Taalla on paljon vihreampaa kuin kuvittelimme, paljon kauniita rakennuksia. Toki onhan taalla taas niita Intian miinuspuoliakin, kuten suuret luokkaerot, hirvea liikenne (tosin PALJON organisoidumpi kuin monessa muussa Intian paikassa), riivaajia riittaa.

Emme ole muuten nahneet lehmia taalla, mutta TOSI laskeja koiria tosin. :D Olemme todenneet taalla useamman kerran, etta taalla Intiassa on myos tata "hyvinvointia", eli paikallisia rikkaita, jotka hopisevat toisilleen englantia oman kielensa valiin, juovat espressoa kalliissa kahviloissa ja he ovat joskus jopa...todella lihavia. Siis amerikan-lihavia. Matkan alussa mietimme, etta onko edes semmoista kasitetta kuin lihava-intialainen (silla liikuimme koyhemmissa maakunnissa), mutta taalla olemme todenneet, etta kylla. Pukeutuminen on taalla myos hyvin erilaista. Jos nainen (paikallinenkin) kulkee kadulla topissa (hui!kainalot nakyy!) niin eipa kaantyile paat enaa samaan malliin kuin esimerkiksi Gorakhpurissa. Toki kun mennaan Mumbain keskustasta kauemmas, asut muuttuvat taas perinteisimmiksi.

Ai niin :D Tuli vain mieleen... Miksi intialaiset miehet pistavat paitansa ylos niin, etta maha nakyy? Tai onko se aivan pakollista hieroa mahaa tai nanneja yleisella paikalla (kasi paidan alla)? Entas se haarojen raapiminen? Miksi? Mene ja tieda. Toki suomalaisillakin on paljon tapoja, mita muunmaalaiset eivat voi millaan kasittaa, kuten istuminen kuumassa huoneessa ALASTI muiden ihmisten kanssa tai pakollinen rituaali nupin sekoittamiseksi tiettyina vuoden paivina, joissain tapauksissa joka viikonloppu. Yksi herra ihmetteli myos miten suomalaiset voivat olla niin masentuneita? Ai, etta jopa lapset ja nuoret?? Jaa etta muutetaan kotoa jo 18-vuotiaana??? Vanhemmat pistetaan vanhainkotiin?? Minkalaista toimintaa se semmonen on? Niin. Mene ja tieda :)

Mutta myohemmin lisaa Intiasta, nimittain fiilistelya!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis Japaniin?! :D No onpas idea. Mutta siis ei ollenkaan paha :D Kannattaa nyt vaan kerralla käydä kaikkialla mitä vaan keksii, kun rahaa näyttää vielä riittävän.. :D
Ja pallokalaa...eiei..! :D Valitkaa sitten kokkinne tarkkaan...

Ja hei, ne tossut oli aivan ihanat jotka lähetitte! :) On pitäneet varpaat lämpiminä joka ilta.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei vai että JAPANIIN niin sitä pitää matka maisemat laajenee ja teidän tieto erilaisista kulttuuri eroista. Hyvää matkaa ja olkaahan tarkkana siellä!!! t Leena & Pentti

Eve Birgitta kirjoitti...

Leena&Pentti:
Ollaan tarkkana niinkuin porkkanat!;)

Hyva kun tykkasit niista tossuista, Emma! Ne naytti ihan sulta niin piti napata ne sielta Annapurnalta.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, tossut näyttävät multa 8)
Eli siis Emma = tossu :D

Eve Birgitta kirjoitti...

Seuraavaksi mauton vitsi:
Kun nukutte yhdessa, Miika on kirjaimellisesti sitten tossun alla xD
Muah.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, nauroin just samaa :D Miikkaa ei kyllä yhtään naurattanu... :'D

ja joo, ehkä mullakin puolet ihastuksesta hameeseen aiheutti se hinta...! :D Kävin tossa viime viikolla leikkaamalla sun äitis hiukset(siis Even :D)

Eve Birgitta kirjoitti...

Miikkaa ei naurata kun se pelkaa etta se on totta xD voih..
Minkalaiset hiukset mamma halus? Tosi kiva kuulla :) Se sanoikin etta Niina=Emma tulee leikkaamaan hiukset. Kylpparissako leikkasit?
Oliko bossi hauveli? xD